'Dit is de beste handdoek van 2023'

Vergelijkingswebsite DeBeste.com heeft onderzoek gedaan naar de beste handdoek van 2023. De winnende handdoek onderscheidt zich door zijn zachtheid en kwam als beste uit de test wat betreft waterabsorptie, krimpbestendigheid en droogsnelheid. Dit is de Hema Hotelcollectie.

Het testpanel van DeBeste.com, bestaande uit experts op het gebied van textiel en gebruikerservaring, koos de zes populairste handdoeken van Nederland om te testen. Die populariteit is gebaseerd op verkoopcijfers en reviews bij bekende sites als Bol.com en Fonq. Daarnaast speelde ook het budget hierbij een rol.Hoe test je een handdoek?
Om de beste handdoek te bepalen, voerde het panel verschillende tests uit. Allereerst stelde het team de handdoeken op de proef door ze op de vloer te leggen en te kijken hoeveel water de stof opnam. Ook de zachtheid op de huid en de verpakking van de handdoeken speelden een rol. Tevens beoordeelde het panel de wasinstructies, waarbij het de voorkeur gaf aan eenvoudige en gebruiksvriendelijke instructies. Tot slot maten de onderzoekers de handdoeken zowel nat als droog op, om zo het krimpproces te analyseren.Duurzaam en betaalbaar
De Hema-handdoek scoorde goed op krimpbestendigheid en scoorde op basis van zachtheid een negen. De combinatie van meerdere factoren zorgde ervoor dat het rookworstenmerk uiteindelijk als beste uit de peiling kwam. De overige merken deden het weer goed op andere vlakken. Zo drogen de handdoeken van Seashell wave het snelst. Seashell's hotelcollectie is het meest betaalbaar en Walra Remade kwam naar voren als de meest duurzame handdoek.Tips van een expert
Bij het onderzoek werd ook gebruikgemaakt van de expertise van Marja Middeldorp (bekend van Schoonmaken met Marja). Zo kwam zij met een aantal tips voor de behandeling en aanschaf van haar lievelingsproduct. Volgens de expert was je een handdoek op zestig graden en kun je een oud exemplaar gebruiken als stofdoek. Zij adviseert bovendien om vooral witte en geen gekleurde handdoeken aan te schaffen. Deze drogen volgens haar minder goed. "Als je een hotel of Airbnb bezoekt, zijn alle handdoeken ook wit", stipt Marja aan.

Meer informatie:
DeBeste.com
www.debeste.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.