RVDesign in startblokken om innovatieve tafelserie te lanceren

"Tafelbladen van man-made marmer, maar dan zonder de nadelen"

Kort na de tweede wereld oorlog werd het levenslicht gezien door een onderneming, die we vandaag de dag kennen als RVDesign. Wat begon met lampenkapjes, werden al snel klein-meubels en salontafels. Zo bleef het bedrijf zich door de jaren heen ontplooien. Ook vandaag de dag staat ontwikkeling centraal. Dat is duidelijk terug te zien in de huidige collectie van de Brabantse meubelimporteur.

Tijdens de komende events, de Meubelhartdagen in Beusichem, MOW in Duitsland en Meubelbeurs Brussel, zal er namelijk een innovatieve tafelserie gelanceerd worden. Deze reeks meubels zijn met vaste en uitschuifbare bladen gemaakt van een bijzonder materiaal. "We gaan een complete collectie presenteren met tafelbladen van sintered stone, een synthetische steensoort. Oftewel een soort keramiek en marmer, maar door de mens gemaakt. Het materiaal is vervaardigd uit enkel anorganische grondstoffen, waardoor het een zeer natuurlijke uitstraling heeft", legt eigenaar Ronald Verdult uit.Bijna hetzelfde maar beter
Sintered stone is te vergelijken met keramiek of marmer, alleen dan zonder de nadelen. Het 'man-made stone' is namelijk harder en minder poreus. "Vlekken trekken er bijvoorbeeld niet in en het materiaal is krachtbestendiger. Ook is het een stuk krasbestendiger", somt Ronald op. Tevens is het bestendig tegen hitte, koude en weer. Doordat het waterproof is, kan het gemakkelijk schoon gemaakt worden.

Van HPL naar sintered stone
Eerder kwam RVDesign met een tafelcollectie, waarbij de tafelbladen gemaakt zin van HPL, dat staat voor High Pressure Laminate. "Omdat we willen blijven vernieuwen, is sintered stone de volgende stap. Het materiaal wordt op veel gebieden gebruikt, waaronder ook meubelen (tafels) en keukens, maar ook vloeren, badkamers, gevels en wandbekledingen." Sintered Stone wordt geproduceerd in diverse fabrieken in Europa, Amerika en Azië. Voorbeelden van producenten zijn Cosentino, Caesarstone, Neolith of Quartzforms.Productieproces
Bij de productie van sintered stone wordt het proces van natuursteenvorming nagebootst. Terwijl natuursteen, zoals marmer en graniet, in de loop van duizenden jaren wordt gevormd, duurt het bij sintered stone slechts een paar uur. Mineralen en steendeeltjes, zoals die gevonden worden in porselein of graniet, worden zorgvuldig geselecteerd. Deze deeltjes worden vervolgens aan extreme hitte en druk blootgesteld. Wanneer het proces is voltooid, worden de deeltjes permanent aan elkaar gehecht, zonder dat er harsen of bindmiddelen nodig zijn.

Keramiek of glas+keramiek
Naast de sintered stone tafelbladen zijn deze tafels ook leverbaar met bladen waarbij keramiek verlijmd is op glas. "De consument zal dit kennen als keramiek of glas+keramiek. Het zijn diverse uitschuifbare tafels en tafels met vaste bladen die we kunnen aanbieden met onze huidige tafelonderstellen, zoals we nu ook al in combinatie met de HPL tafelbladen en de mango bladen verkopen", besluit Ronald, die ernaar uitkijkt om de nieuwe meubels te presenteren.Benieuwd naar de tafelserie met bladen van sintered stone? Kom dan naar de Meubelhartdagen in Beusichem, waar RVDesign een vaste showroom heeft. Het event wordt gehouden op 4, 5, 11 en 12 september.

Meer informatie:
RVDesign
Minervum 7334 (kantoor)
4817 ZD Breda
+ 31(0)765711922
sales@Ronaldverdultdesign.nl
www.ronaldverdultdesign.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.