20e Pure Talents Contest gaat van start

De Pure Talents Contest, een van de meest prestigieuze internationale designwedstrijden voor aanstormend talent, viert zijn 20e editie. Met de wedstrijd, die in een nieuw jasje is gestoken om samen te vallen met het jubileum, nodigt Duitslands grootste interieurbeurs jonge creatieven van over de hele wereld opnieuw uit om hun innovatieve ideeën en visionaire concepten te presenteren aan vooraanstaande experts uit de branche.

De wedstrijd staat open voor studenten en, voor het eerst, professionals met maximaal vijf jaar ervaring die actief zijn op het gebied van productontwerp, interieurontwerp, industrieel ontwerp, scenografie, architectuur, interieurarchitectuur of aanverwante disciplines. De wedstrijd richt zich op de uitdagingen van de toekomst en geeft deelnemers de kans zich hiermee bezig te houden door een van de drie mogelijke thema's te verkennen: "Lifestyle en thuis wonen in steden met beperkte ruimte", "Lifestyle en thuis wonen in een circulaire samenleving" en "Lifestyle en thuis wonen als statement/boodschap/concept".

Het doel van de Pure Talents Contest is om getalenteerde ontwerpers te vinden met ideeën die de potentie hebben om een blijvende impact te hebben op wereldwijde vraagstukken en de interieurontwerpindustrie. De jury is op zoek naar baanbrekende concepten, ontwerpen en oplossingen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook rekening houden met ecologische, sociale en sociaal-politieke factoren.

Nieuwe categorie
In lijn met het streven om de wedstrijd een nieuwe richting te geven, wordt het scala aan mogelijke ontwerpopties in 2024 uitgebreid met een nieuwe categorie - voor het eerst kunnen deelnemers naast productontwerpen ook innovatieve interieurconcepten indienen. De interieurconcepten of ruimtes moeten het gekozen thema tot leven brengen en visies op het wonen van de toekomst verbeelden. Deelnemers kunnen daarom meedoen aan de wedstrijd in zowel de categorie Objecten (producten) als de categorie Ruimten (interieurconcepten).

Voormalige deelnemers beoordelen de inzendingen
Studenten en professionals kunnen tot 16 oktober 2023 hun creatieve inzendingen voor de Pure Talents Contest 2024 insturen. Een gerenommeerde jury bestaande uit oud-deelnemers die nu zelf succesvolle ontwerpers zijn, zal de ontwerpen vervolgens beoordelen. De twaalf beste inzendingen worden geselecteerd, waarvan negen producten in de categorie "Objecten" en drie interieurconcepten in de categorie "Ruimten".

Springplank naar de interieurontwerpindustrie
De genomineerden krijgen de unieke kans om hun inzendingen tentoon te stellen op imm cologne van 14 tot 18 januari 2024, waar ze zich kunnen presenteren aan een breed scala van experts uit de industrie en waardevolle contacten kunnen leggen met toonaangevende bedrijven en vertegenwoordigers van de media. Op de eerste dag van de beurs zal de jury per thema een winnaar kiezen uit de geselecteerde producten en interieurconcepten. Elke winnaar ontvangt 1.000 euro aan prijzengeld. De staat van dienst van de Pure Talents Contest spreekt voor zich: door de jaren heen zijn veel van de prototypes die in de wedstrijd getoond werden opgenomen in de collecties van bekende fabrikanten.

Deelname aan de Pure Talents Contest is gratis. Koelnmesse geeft de genomineerden een budget voor het maken van hun productprototype of een budget voor het realiseren van hun interieurinstallatie. Ook worden de transportkosten vergoed en krijgen de genomineerden een reis- en verblijfsbudget. Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie:
imm cologne
www.imm-cologne.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.