Project in Beeld:

4.580 m2 bedekt met Bolon vloeren

Momenteel betrekt Landenssportbund Brandenburg haar nieuwe onderkomen in Potsdam. Alle clubs en verenigingen die onderdeel zijn van die bond zullen voor het eerst onder één dak gevestigd zijn. Het drie verdiepingen tellende nieuwe gebouw is ontworpen en gerealiseerd door S&P Sahlmann Architekten.

Het wordt gekenmerkt door hoge plafonds, wanden van architectonisch beton, zelfdragende houten trappen, veel licht, glas - én een grote hoeveelheid vloeren van Bolon. In de oorspronkelijke plannen zouden onze geweven vinylcollecties één van de vele vloerbedekkingen worden, maar er werd uiteindelijk voor vrijwel het hele bouwproject voor Bolon gekozen.4.580 m2 is bedekt met Bolon vloeren
6.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak, waarvan 4.580 vierkante meter is bedekt met Bolon vloeren: Wat is het eerste waar je aan begint bij een project als dit en wanneer begin je over de vloer na te denken? Architecte Katrin Wünsche geeft antwoord op deze vraag.

"De vloer speelde al heel vroeg een belangrijke rol in de ruimtelijke ordening. Met de keuze van vloerbedekking heb je superveel mogelijkheden om gebieden in zones te verdelen of te benadrukken. We hebben dit bijvoorbeeld gebruikt in de loungeruimtes. Deze dienen als ontmoetingsplaatsen voor de werknemers en hebben pantry’s en directe verbindingen naar de twee groene binnenhoven van het gebouw. Het was hier vanaf het begin duidelijk dat we het levendige, frisse Bolon Studio Triangle-patroon wilden leggen om een ontspannen, communicatieve sfeer te creëren", aldus Katrin.Meer informatie:
Bolon
www.bolon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.