Roca Group publiceert duurzaamheidsrapport: 'Een jaar met recordcijfers'

Roca Group heeft het duurzaamheidsrapport van 2022 gepubliceerd. Het bedrijf, met een sterke toewijding aan duurzame ontwikkeling die gedurende zijn eeuwenlange geschiedenis is geaccrediteerd, heeft zich aangesloten bij het Global Compact van de Verenigde Naties om te blijven werken in overeenstemming met de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Deze betrokkenheid heeft tot doel een positieve impact te genereren op drie hoofdgebieden: People, Planet en Prosperity.De Roca Group streeft ernaar om het leven van mensen te verbeteren en bij te dragen aan het behoud van het milieu door het creëren van gedeelde waarde die herinvestering mogelijk maakt, enerzijds voor de ontwikkeling van hoogwaardige banen en anderzijds voor de zorg voor het milieu.

Concreet is de ESG-strategie van de Roca Group ontwikkeld langs acht werklijnen: decarbonisatie; duurzame materialen en circulariteit; duurzame producten; persoonlijke ontwikkeling; betrokkenheid bij de maatschappij; duurzame toeleveringsketen; duurzame logistiek; en promotie en communicatie van duurzaamheid.

De Roca Group, met meer dan 21.000 werknemers, heeft 90% van haar contracten in vaste dienst. Bovendien heeft het een divers team, met nu meer dan 80 nationaliteiten in het wereldwijde personeelsbestand.

Training is ook een essentieel aspect voor de Roca Group. Het bedrijf sloot 2022 af met meer dan 132.000 trainingsuren, die werden beoordeeld met een gemiddelde tevredenheid van een 8,8.

Vorig jaar doneerde het bedrijf ook 2,15 miljoen euro, inclusief bijdragen via de We Are Water Foundation, die al meer dan 3,6 miljoen begunstigden en projecten in 33 landen heeft. Om de gevolgen van het conflict in Oekraïne te verlichten, werd ook meer dan een miljoen euro gedoneerd.

Planet: een jaar met recordcijfers
Omdat water een van de fundamentele hulpbronnen is in de productieprocessen, sluit de Roca Group 2022 af met een verbruiksdaling van 47% sinds 2018. In deze periode is het ook gelukt om de directe CO2-uitstoot met 39% te verminderen, waardoor het doel van CO2-neutraliteit in 2045 wordt benaderd.

Een ander belangrijk initiatief van de groep is de geleidelijke elektrificatie door het stimuleren van hernieuwbare energiebronnen. Het bedrijf heeft meer dan 21.800 fotovoltaïsche panelen in zijn 76 fabrieken over de hele wereld en beschikt al over faciliteiten die voor 100% worden voorzien van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen in landen als Spanje, Portugal en Oostenrijk.

Op het gebied van duurzame materialen en producten vormen circulariteit en ecologisch ontwerp de kern van de strategie van de Roca Group. Het bedrijf blijft het gebruik van gerecycleerde grondstoffen verhogen, met volumes van 20% in staal, 30% in messing en 65% in het karton van zijn verpakkingen. Anderzijds zijn alle fabrieken van de groep er sinds 2018 al in geslaagd om de afvalproductie met 46,5% te verminderen en wordt 74% van het geproduceerde afval gerecycleerd of hergebruikt in productieprocessen.

Prosperity: een verbintenis op lange termijn
Voor de Roca Group betekent deelnemen aan de samenleving en aan het leven van mensen een langetermijnverbintenis om gedeelde waarde te genereren. Sinds het begin als familiebedrijf heeft de Roca Group ernaar gestreefd dat het genereren van winst niet alleen een impact heeft op de werknemers en het vermogen van de organisatie, maar ook op de samenleving in het algemeen.

In 2022 heeft het bedrijf 135 miljoen geherinvesteerd in het verbeteren van zijn industriële processen en faciliteiten, het stimuleren van de digitalisering en het verminderen van de impact op het milieu. Tegelijkertijd is het blijven investeren in zijn bedrijfscultuur van innovatie door middel van geavanceerde partnerschappen en zijn CVC Roca Group Ventures en open innovatieplatform.

Nieuw transparantieportaal
Als onderdeel van het streven naar transparantie en communicatie over voortgang heeft de Roca Group de website www.rocagroup.com gelanceerd, waar het duurzaamheidsrapport van de groep beschikbaar is en waar de belangrijkste indicatoren van de voortgang van het bedrijf op het gebied van People, Planet en Prosperity kunnen worden geraadpleegd.

Deze nieuwe site is ontwikkeld rekening houdend met de impact op het milieu en volgens digitale duurzaamheidscriteria om de ecologische voetafdruk te minimaliseren die wordt veroorzaakt door het energieverbruik van de apparaten wanneer ze ermee communiceren.

Bovendien wordt het gehost op servers die worden aangedreven door gecertificeerde hernieuwbare energie en behoort het tot de top 5% van de meest duurzame websites op internet volgens verschillende onafhankelijke portals op basis van de meetcriteria van de Green Web Foundation.

Meer informatie:
Roca Group
www.roca.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.