Rebellenclub en nog 3 bedrijven gaan ten onder

Tijdens de korte zomerbreak van Wonen360 hebben verschillende bedrijven uit de interieurbranche het loodje gelegd. Zo zijn onder andere het meubellabel Rebellenclub, het duurzame warenhuis TOMO, Intercarpet en Arga Keukens & Montage de problemen niet te boven gekomen.Rebellenclub
De afgelopen tijd is Rebellenclub in zwaar weer belandt. De interieurketen met vestigingen in Leidschendam, Amstelveen, Baarn, Utrecht en Den Bosch werd op 2 augustus failliet verklaard. Curator N. Wilderink onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

In een interview met RetailTrends vertelt oprichter Matthijs van Ewijk dat Rebellenclub hard geraakt is tijdens de coronaperiode. Dit in combinatie met de ‘zeer sterk gedaalde traffic en omzet’ bij de zaak in de Mall of the Netherlands, zorgde ervoor dat een faillissement onvermijdelijk werd.

TOMO
Het werd eerder al bekend dat het duurzame warenhuis TOMO, dat dit jaar de deuren opende, in financiële problemen verkeerde. TOMO zou de facturen van de leveranciers niet (meer) kunnen betalen door een tekort aan liquiditeit.

Niet veel later (3 augustus) werd TOMO dan ook officieel in staat van faillissement gesteld. Als curator is Christiaan Mensink aangesteld. “Vanwege onze financiële situatie en de beperkte tijdsduur hadden we helaas niet de mogelijkheid om de diepgaande veranderingen die we voor ogen hadden volledig te implementeren,” verklaarde Marjan Haselhoff, oprichter van TOMO.

Intercarpet
Tevens is is het doek voor Intercarpet uit Aalten gevallen (op 26 juli). Het bedrijf heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot leverancier in het midden en top segment van de internationale tapijtmarkt. De tapijten zijn voornamelijk samengesteld uit natuurlijke materialen zoals zuiver scheerwol en sisal, maar ook synthetic naturals met een natuurlijke uitstraling zijn een belangrijk onderdeel van de collectie.

In twee fabrieken in eigen land wordt met behulp van verschillende technieken op traditionele wijze en met een hoge efficiencygraad tapijt geweven, gebreid en getuft.

Arga Keukens & Montage
Ook voor Arga Keukens & Montage was 26 juli een zwarte dag. Zo heeft de rechtbank Roermond Arga Keukens & Montage uit Gennep failliet verklaard. Arga Service Gennep is in 1985 opgericht door Wiel van Gaal. In eerste instantie als Service bedrijf voor huishoudelijke apparatuur. De apparatuur in keukens was zijn specialiteit. De stap naar het verkopen van Keukens was zo gemaakt. Na 25 jaar heeft hij in 2010 het bedrijf aan zijn zoon Harrijan van Gaal doorgegeven.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.