Advertorial

Zo creëer je ontspanningshoeken in huis

Je huis is dé plek voor rust en ontspanning, na een lange dag wil je niets liever dan lekker tot rust komen op je eigen plekje. Soms kan het echter lastig zijn om de perfecte plek te vinden om tot rust te komen. Bij Meubelzorg vind je overigens geweldige stoelen, banken en fauteuils om heerlijk in weg te zakken en te ontspannen. In huis ben je snel geneigd om dan toch door te gaan met het huishouden, terwijl je eigenlijk behoefte hebt aan een momentje rust. In deze blog lees je alles over het creëren van ontspanningsplekken in huis, zodat jij even heerlijk tot rust kan komen.

Tip! Beperk de afleidingen in huis voor maximale ontspanning
Zoek naar een ruimte die je rust brengt. Als je naast de kinderkamer of op je kantoor gaat proberen te ontspannen, is de kans groot dat dit niet lukt. Zonder jezelf even af in een ruimte waar je geen last hebt van afleidingen. Kies bijvoorbeeld een rustig hoekje in de woonkamer. Leg je telefoon even weg, pak er een boekje bij, zet een serie aan of geniet gewoon even van de rust en stilte. Ontspannen gaat natuurlijk een stuk makkelijker vanuit een heerlijk zittende stoel.

Het gebruik van geur en licht om tot rust te komen
Geuren spelen een grote rol bij rust en ontspanning. Er zijn bepaalde geuren die automatisch een rustgevende sfeer creëren, zoals lavendel, kamille of jasmijn bijvoorbeeld. Als je echt tot rust wil komen kun je bijvoorbeeld een lekkere geurkaars of een wierookstokje aanmaken. Daarnaast speelt licht ook een belangrijke rol. Fel, hard licht is niet ideaal om tot rust te komen. Je kunt het beste kiezen voor zachte, warme verlichting om ervoor te zorgen dat je helemaal kunt ontspannen. Hierbij kun je denken aan dimbare lampen, kaarsen of andere sfeerlichtjes. Je kan ook kiezen voor lampen die je van kleur kan veranderen, zo kun je het licht aanpassen naar je eigen stemming.

Kalme kleuren en de juiste geluiden
Ook kleur heeft een grote impact op onze stemming. Felle kleuren zoals rood, geel, oranje hebben een impact op onze hersenen. Deze kleuren kunnen onze ontspanning doorbreken. Pastel- of aardetinten daarentegen hebben net een rustgevend effect. Bij het creëren van een ontspanningshoek in huis, is het dus belangrijk om na te denken over het kleurgebruik. Daarnaast kan het gebruik van geluiden zoals stromend water of rustgevende muziek ook een zeer positieve invloed hebben op ons vermogen om te ontspannen. Overweeg het gebruik van een noise-cancelling koptelefoon of installeer speakers in je ontspanningshoekje, waarop je zulke geluiden kan afspelen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.