'Nederland wil verduurzamen'

ING en EIB gaan voor €600 miljoen duurzaam lenen aan MKB

ING en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben hun langlopende samenwerking geïntensiveerd door ruim € 600 miljoen beschikbaar te stellen voor nieuwe leningen en leases aan MKB- en middelgrote ondernemingen in Nederland, België en Luxemburg. De helft van dit bedrag gaat naar zakelijke klanten van ING in Nederland en de andere helft naar zakelijke klanten van ING in België en Luxemburg.Nederland wil verduurzamen
"Uit een onderzoek van ING bleek eerder dit jaar dat Nederlandse bedrijven willen versnellen op verduurzaming. Wij willen hen daar als bank graag in stimuleren door dit te financieren. De aanzienlijke rentekorting helpt daar natuurlijk bij", aldus Laurens de Vos, Directeur Business Banking van ING Nederland.

Duwtje in de rug
Saskia Bauters, Head of Business Banking Sales bij ING België: "De korting kan het duwtje in de rug zijn dat kmo’s laat kiezen voor de meest duurzame oplossing. Op die manier steunen we onze klanten en werken we samen aan een duurzame economie die het behalen van de klimaatdoelstellingen mee mogelijk zal maken."

macro- en microniveau steun
Kris Peeters, vice president van de EIB: "Als klimaatbank van Europa en ook in het kader van de European Green Deal, wil de EIB zowel op macro- als microniveau steun en aanmoediging bieden om de samenleving te vergroenen. Dankzij deze samenwerking met de ING kunnen we ook de kleine en middelgrote bedrijven bereiken, en ook hen nu een extra prikkel geven, in de vorm van rentekortingen, om echt iets te gaan doen aan het milieuaspect van hun bedrijfsvoering."

De aanvragen voor een lening of lease moeten voldoen aan de gebruikelijke kredietvoorwaarden van ING. Daarnaast wordt getoetst of de financiering daadwerkelijk wordt aangewend voor een investering die bijdraagt aan verbetering van klimaat en milieu. Hiervoor zijn voorwaarden vastgelegd in de overeenkomst tussen de EIB en ING die aansluiten bij de EU Taxonomie.

Leningen en leases zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 3.000 werknemers. De totale investering mag niet groter zijn dan € 25 miljoen en het leenbedrag is maximaal € 10 miljoen euro. De uiteindelijke goedkeuring van de lening of lease berust bij ING.

Meer informatie:
ING
www.ing.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.