Tweemansdirectie Erwin A. van Steenwijk en Eddy van Tongeren:

"Met Falmec Benelux leggen we de focus op groei"

Met het aantrekken van Eddy van Tongeren zet Falmec Benelux alle pijlen op de toekomst van het bedrijf. Sinds 1 juli jl. is het designmerk voor afzuigkappen ook actief in de landen België en Luxemburg. Om de expansie in goede banen te leiden, is Van Tongeren, die een verleden heeft bij apparatuur fabrikant Smeg, aangetrokken als algemeen directeur. Samen met commercieel directeur Erwin A. van Steenwijk geeft hij leiding aan het Nederlandse bedrijf.

Wonen360 reisde af naar het hoofdkantoor in Lisse, waar alle verkoop- en logistieke activiteiten worden gecoördineerd. Hier is ook het centrale magazijn te vinden, evenals de service- en verkoopondersteuning. Met Erwin en het kersverse teamlid Eddy nemen we het bedrijf onder de loep. "We leggen de focus volledig op groei", steken de twee hun toekomstvisie niet onder kookplaten of in afzuigkappen...


Het commerciële duo Erwin A. van Steenwijk (links) en Eddy van Tongeren poseert in de showroom in Lisse.

Sinds 2014 staat commercieel directeur Erwin A. van Steenwijk aan het roer. Hij richtte in 2019 is samenwerking met de Italiaanse producent Falmec Nederland op. Samen met Yvonne Jonker (de spin in het web), accountmanager Bart Jansen en Nancy van der Drift (zij verzorgt de social media) is er in de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd.

Nu in Nederland nieuw leven in de keukenbranche is gebracht, heeft het bedrijf de volgende stap gezet door de bedrijfsnaam te wijzigen in Falmec Benelux. In korte tijd is Falmec vanuit Italië geëvolueerd van een klein productiebedrijf tot een leidende kracht op zowel de nationale als internationale markt. Via ons land wordt de uitgebreide ervaring die opgedaan is in het ontwerpen en produceren van afzuigkappen nu ook in België en Luxemburg gedeeld.

Merk met historie
Falmec staat in het keukenwereldje bekend om haar innovatie in technologie, modern design, uitstekende prestaties, kwalitatieve materialen, energie-efficiëntie en 100% Italiaans vakmanschap. Eddy van Tongeren voelt zich dan ook bevoorrecht dat hij sinds kort deel uit maakt van het Nederlandse team. "Falmec Nederland heeft mooie stappen gezet, maar er is nog een hoop te doen. Zeker op het gebied van naamsbekendheid.
Ik ben inmiddels al in Italië geweest, omdat ik de familie wilde kennen. Hoe zij te werk gaat. Nou, ik heb veel gezien in mijn leven, maar de fabriek van Falmec staat in de top van productiefaciliteiten. Zo modern! Het is een merk met veel mogelijkheden, maar tegelijkertijd ook een merk met historie, waar je bij klanten veel over kunt vertellen."


Model Dama van Falmec spant de kroon op gebied van design en techniek. Deze vrij hangende moderne afzuigkap heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar is ook voorzien van de nieuwste recirculatie technieken, dus geen afvoer naar buiten.

Een klik
Ook niet onbelangrijk: met collega Erwin is er een klik. "We hadden meer kennis, kunde en handjes nodig, zodoende zijn we bij Eddy uitgekomen", legt Erwin uit. Eddy werkte bijna 20 jaar met de huishoudelijke apparaten van Smeg, eerst als salesmanager en de laatste bijna tien jaar als algemeen directeur. "Zijn ervaring komt goed van pas bij de verdere ontwikkeling van Falmec Benelux. Hij heeft alles al een keer meegemaakt en staat open voor nieuwe uitdagingen."

Onder zijn bewind zag Eddy het bedrijf groeien van een kleine naar middelgrote onderneming. "Dat wil niet zeggen dat we met Falmec Benelux op korte termijn ook zo'n groei voorstaan. Dat is een proces van jaren, dan doe je niet van vandaag op morgen. We zitten nu nog in de ontdekkingsfase"
"Voor de komende drie jaar hebben we de lijnen uitgezet, waarbij we vooral inzetten op organische groei. We zijn nu volop bezig met het werven van een accountmanager voor Noordoost-Nederland en een accountmanager voor België. Voor Vlaanderen zoeken we het liefst iemand uit de markt, die de handel kent en daar ook woont", aldus Eddy, die samen met Erwin een ervaren commercieel duo vormt. "Er staat een goed fundament", vult Erwin aan.


Rustend op het werkblad, bevat het Monolith-systeem van Falmec een aanzuigelement van 90 cm, aangevuld met opbergmodules (30, 60 en 90 cm breed) die rechts of links kunnen worden geplaatst.

Kookveldafzuiging
Als trendsetter is Falmec altijd haantje de voorste met nieuwigheden. Onder consumenten wint kookveldafzuiging ("de doodsteek voor ontwerpers") steeds meer terrein, maar veel liefhebbers van design kiezen net zo liefst voor een afzuigkap van de Italiaanse fabrikant, omdat die een ruimte ook stylish vult.
Neem het afzuigconcept Monolith, dat 1,5 jaar geleden is geïntroduceerd en inmiddels wordt geproduceerd. Het systeem, dat voor veel sfeer in een keuken zorgt, werd onderscheiden met de Good Design Award 2022. Het verbergt de afzuigkap en voldoet op een verfijnde manier aan de verschillende behoeften in de keuken, waarbij de afzuigfunctie volledig in de ruimte wordt geïntegreerd. Het concept bestaat uit een 90 cm afzuigelement en verschillende opbergmodules in 30, 60 en 90 cm breed. Hierin kun je allerhande kookgerei, snijplanken, kruiden en messen opbergen. De module is voorzien van stopcontacten, USB-poort en diffuus ledlicht verlicht het werkblad.

5 jaar volledige garantie
Daarnaast blinken de apparaten van Falmec uit in een compleet luchtzuiveringssysteem, waarmee een gezond binnenklimaat wordt gecreëerd. "Het Carbon.Zeo-filter gebruikt zeoliet en actieve koolstof. Twee natuurlijke materialen die vochtigheid en geuren absorberen. Voor de interieurdesigner en consument die hoge eisen stelt een musthave. Daarom is het ook belangrijk dat wanneer je een keuken koopt niet alleen let op de deuren en het werkblad, maar dat je ook investeert in een goed afzuigsysteem. En dan is het ook goed om te weten dat Falmec 5 jaar volledige garantie geeft op alle kappen, omdat we geloof hebben in onze kwaliteitsproducten", besluiten de twee.


Falmec concentreert zich op markten met een groot potentieel.

Meer informatie:
Falmec Benelux BV
Vennestraat 24
2161 LE Lisse (ZH)
+31 (0)252 74 50 99
info@falmec.nl
www.falmec.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.