Dit is de meest gezochte tuinstoel

Op het gebied van tuinstoelen is de consument het meest geïnteresseerd in loungestoelen. Voor het lopende jaar 2023 wordt voor de stapelstoel de sterkste procentuele groei voorzien. Dit blijkt uit de Tuinmeubels Marktmonitor 2023.


Een design loungeset in Italiaanse stijl. FOTO TALENTI OUTDOOR

Meest gezochte soorten tuinstoelen

Naar welke soorten stoelen wordt er het meest gezocht? Bij deze analyse is een aantal soorten stoelen onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een soort stoel is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin het woord als zoekterm voorkomt.


Gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten afgelopen vier jaar.

In de afgelopen vier jaar werd er gemiddeld ruim 27.000 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “lounge” in de zoekopdracht in relatie tot stoelen. De kuipstoel behaalde per maand gemiddeld ruim 9.000 zoekopdrachten en de relaxstoel kwam uit op ruim 7.800 maandelijkse zoekopdrachten. De standenstoel staat op de vierde plaats.

Onderstaand figuur toont de voortschrijdende procentuele jaarmutatie van het aantal zoekopdrachten van de belangrijkste soorten tuinstoelen. Een lijn boven de x-as van 0% betekent een groei van het zoekvolume in het afgelopen jaar ten opzichte van het voorgaande jaar. Een stijgende lijn betekent een toenemende groei (of minder sterke daling) van het zoekvolume van het afgelopen jaar ten opzichte van het voorgaande jaar. Indien een lijn zich boven de dikke rode lijn van het totaal bevindt, dan duidt dit op een boven gemiddelde groei.


Voortschrijdende procentuele jaarmutatie aantal maandelijkse zoekopdrachten.

Uit het figuur blijkt dat de ontwikkeling van het aantal zoekopdrachten naar specifieke soorten stoelen veelal rond het gemiddelde van alle gerelateerde zoekopdrachten meebeweegt. De stapelstoel laat echter een afwijkende beweging zien van het zoekvolume. In het begin van de corona pandemie deed de stapelstoel het relatief slecht, maar sinds het jaar 2022 kent de stapelstoel als enige een positieve en sterk boven gemiddelde ontwikkeling van het zoekvolume.

Onderstaand figuur geeft de posities weer van de meest gezochte soorten tuinstoelen aan het eind van 2022. De grootte van het bolletje van een stoel geeft de relatieve omvang weer van de desbetreffende soort stoel in het online zoekverkeer naar stoelen. Hoe meer een stoel bovenin het figuur staat afgebeeld, des de sterker de relatieve groei van het zoekvolume was in het jaar 2022 (ten opzichte van de andere soorten stoelen). Hoe meer het soort stoel rechts in het figuur staat, des te positiever de relatieve groeiontwikkeling is van de stoel. Rechts van de y-as duidt op een relatief versnellende groei, links van de y-as betekent een relatief afnemende groei. Kortom, hoe groter het bolletje en des te meer rechts bovenin in het figuur, des te populairder een bepaald soort tuinstoel aan het worden is. Het figuur toont in feite de producttrends voor het komende jaar op het gebied van tuinstoelen, gebaseerd op de ontwikkelingen van de afgelopen paar jaar.De stapelstoel heeft een sterke uitgangspositie. Voor de stapelstoel is zowel de relatieve groei als de relatieve groeiversnelling positief. De kuipstoel en eettafelstoel bevinden zich juist in het ongunstige kwadrant.

Bron: Tuinmeubels Marktmonitor 2023

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
0546 45 66 62
info@marktdata.nl
www.marktdata.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.