Amazon op zoek naar mega-distributiecentrum van 100.000 vierkante meter in Nederland

Volgens goed geïnformeerde bronnen in de logistieke vastgoedwereld is het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon van plan om ook fysiek aanwezig te zijn in Nederland. Het bedrijf is van plan om een distributiecentrum van 100.000 vierkante meter te openen in Nederland, meldt Vastgoedmarkt.


Amazon is sinds 2015 actief in Nederland en heeft sinds 2020 een Nederlandstalige website. Foto © Antonello Marangi | Dreamstime

Amazon heeft momenteel een zoekvraag uitstaan voor 100.000 vierkante meter aan distributieruimte. Dergelijke locaties zijn zeer beperkt beschikbaar. Daarom is Amazon op zoek naar grond waar een nieuw distributiecentrum kan worden ontwikkeld of naar een bestaand distributiecentrum dat kan worden uitgebreid, volgens een van de bronnen van Vastgoedmarkt.

Tot op heden heeft Amazon alleen een bezorgcentrum op Schiphol en worden de producten vanuit Duitsland geleverd. Maar dit zal binnenkort veranderen. Amazon is sinds 2015 actief in Nederland en heeft sinds 2020 een Nederlandstalige website, hoewel de producten nog steeds uit Duitsland komen. Het bedrijf begon oorspronkelijk met het aanbieden van alleen boeken, maar is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot de op één na grootste bezorgservice van Nederland, met alleen Bol.com als grotere speler.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.