'Dit zijn de valkuilen voor de vloerenlegger'

Veel vloerleggers zijn ambachtslieden en dus vakkundig op hun gebied. Waar men vroeger nog wegkwam met een A4tje waar alles opstond, behoort het tegenwoordig heel anders te gaan. In een blog gaat Benno Broen van Floor Inspector in op de wetgeving die voor velen een valkuil is."Als een ambachtsman de wet leest komt deze vaak het woord aannemer tegen en denkt dat dit niet op hem/haar van toepassing is. Echter een ieder die werkzaamheden uitvoert voor derden wordt gezien als aannemer, dit daar hij/zij werk aan neemt.

Er worden extra eisen gesteld aan de waarschuwing van de aannemer volgens het nieuwe wetsartikel (7:754 lid 2 BW). Deze waarschuwing moet schriftelijk of per elektronische post worden gegeven. Het is naar mijn mening niet aan te raden dat de aannemer volstaat met een verwijzing naar de notitie in het verslag waarin zijn mondelinge waarschuwing schriftelijk is vastgelegd, zoals bepaald in het nieuwe wetsartikel", begint Benno.

Maar er is meer
De onafhankelijk deskundige in vloeren vervolgt: "Als je denkt, nou lekker dan. Dan is er nog veel meer waar je ook als ambachtsman bij stil moet staan. Want wat dacht je van opleveringspunten, wat staat daarover in het Burgerlijk Wetboek. In Boek 7 vinden we hier artikel 759 Gebreken na oplevering.

Gebreken na oplevering
Indien het werk na oplevering gebreken vertoont waarvoor de aannemer aansprakelijk is, moet de opdrachtgever, tenzij zulks in verband met de omstandigheden niet van hem kan worden gevergd, aan de aannemer de gelegenheid geven de gebreken binnen een redelijke termijn weg te nemen, onverminderd de aansprakelijkheid van de aannemer voor schade ten gevolge van de gebrekkige oplevering.

De opdrachtgever kan vorderen dat de aannemer de gebreken binnen redelijke termijn wegneemt, tenzij de kosten van herstel in geen verhouding zouden staan tot het belang van de opdrachtgever bij herstel in plaats van schadevergoeding.

Lees hier de complete blog.

Meer informatie:
Floor Inspector
Torenmolen 11
7587 RN De Lutte
+31612282707
info@floorinspector.nl
www.floorinspector.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.