Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gelimiteerde editie in Eames Turquoise

Vitra herintroduceert Eames Fiberglass Side Chair

Vitra herintroduceert deze karakteristieke kleur Eames Turquoise met de lancering van de Eames Fiberglass Side Chair turquoise. Deze gelimiteerde editie is beperkt tot 500 zitschalen en is verkrijgbaar in twee versies: DSR met een zwart draadonderstel of DSW met poten in donker esdoorn. De stoelen zijn exclusief verkrijgbaar bij deelnemende dealers.

Charles en Ray Eames werkten al een aantal jaren aan het concept van een zitschaal uit één stuk voordat ze in 1950 de Fiberglass Chairs konden presenteren. De eerste stoelen met een zitting en rugleuning in de vorm van één enkele schaal zijn sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. De Eameses bedachten dit baanbrekende ontwerp in een periode waarin de samenleving aan het veranderen was: glasvezel was nog nooit eerder gebruikt voor meubels en de lichte stoelen met hun organische vorm en hun voor die tijd ongewone kleurgebruik zorgden voor een nieuwe dynamiek in huishoudens. Al snel vonden ze ook hun weg naar kantoren en openbare ruimtes.

Het kleurenpalet van de Fiberglass Chairs werd in de loop der jaren voortdurend uitgebreid, waarbij elke kleur eerst een grondige ontwikkelings- en testfase onderging en daarna pas aan het assortiment werd toegevoegd. Een van die kleuren was Eames Turquoise, wat nooit een standaardkleur was, maar enkel gebruikt werd voor bestellingen van meer dan 200 stoelen. Deze frisse, levendige tint werd bijgevolg vooral gebruikt in bibliotheken, auditoria en andere grote openbare ruimtes, wat verklaart waarom versies met onderstellen die geschikt zijn voor woonomgevingen tegenwoordig slechts zelden op de tweedehandsmarkt te vinden zijn.

Meer informatie:
Vitra
www.vitra.com

Publicatiedatum: