Design Nation: 'Het nieuwe B2B-platform voor design in België

Design professionals kunnen komende herfst weer terecht in Kortrijk Xpo om de nieuwste trends en innovaties te ontdekken op Design Nation. Een gloednieuwe vakbeurs met een aanbod designmeubelen, verlichting, interieurtextiel en decoratieobjecten.

Design Nation zal gedurende twee dagen, op 19 en 20 oktober, plaatsvinden in Kortrijk Xpo. Het moet dé nieuwe hotspot worden voor design, die enkel toegankelijk is voor professionals uit verschillende sectoren, zoals inrichters van high-end hotels & restaurants, kantoorinrichting, projectontwikkeling, de medische en openbare sector tot interieurarchitecten en retailers in design objecten en meubelstukken.Vacuüm in designlandschap
Na het tijdperk van de gerenommeerde beurs Interieur ontstond een vacuüm in het Belgische designlandschap. Binnen het team van Kortrijk Xpo groeide het idee om een nieuw beursconcept te ontwikkelen: even ambitieus en kwalitatief als Interieur, maar aangepast aan de actuele noden van de sector. Zo bleek uit een grondige bevraging dat er bij heel wat fabrikanten - uit ons land en erbuiten – duidelijk een nood is aan een hoogwaardig platform om hun design innovaties te presenteren, maar dat dit bij voorkeur een beurs die compacter is in de tijd én louter bestemd voor een professioneel publiek.

“De wereld verandert snel. Vroeger volstond het bijvoorbeeld om een kantoor in te richten met louter functionele elementen, maar die tijd is voorbij. De hedendaagse werkomgeving moet warmte uitstralen, met cosy zithoeken en flexibele opstellingen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor woonzorg- en medische centra die streven naar een inrichting die functionaliteit, esthetiek en huiselijkheid combineert”, zegt Hannelore Caenepeel, exhibition manager.Lat ligt hoog
Wat de exposanten betreft, ligt de lat hoog. Design Nation mikt op nationale en internationale premium brands die de veeleisende bezoeker kunnen verrassen en inspireren met innovatieve producten, zowel op technologisch als op creatief vlak. De hoofdmoot van het aanbod bestaat uit meubilair, zowel indoor als outdoor, met daarnaast ook keuken- en badkamerinrichting, interieurtextiel, verlichting en decoratieve objecten.

Hannelore Caenepeel: “We willen onze exposanten ontzorgen zodat ze niet hoeven te investeren in een dure stand. Onze unieke scenografie, waarbij standen afgescheiden worden door semi-transparante gordijnen, triggert ontzettend om een kijkje te nemen in de standen. Er is de keuze tussen standen van 24, 40 of 80m²."

Trendwatchers uit verschillende sectoren en landen zullen lezingen geven op het trendpodium. Ook de winnaar van de “Designer of the Year”-wedstrijd die door Knack Weekend georganiseerd wordt, zal aan het woord komen tijdens een trendsessie. Hilde Francq van FRANCQ COLORS zal je op haar beurt dan weer door de nieuwste interieurtrends voor 2024 gidsen. En in samenwerking met Trendvision komt Christine Boland langs om een trend talk te geven.

Meer informatie:
Design Nation
Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
+32 56 24 11 59
info@design-nation.eu
www.design-nation.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.