Vij5 en Lotte de Raadt presenteren glazen versie van de Tap Water Carafe

Het in Eindhoven gevestigde merk Vij5 en ontwerpster Lotte de Raadt presenteren samen een nieuwe glazen versie van de Tap Water Carafe.

Met de Tap Water Carafe wil Lotte het gebruik van kraanwater promoten. Nederlands kraanwater is drinkwater van topkwaliteit en het is 2000 keer goedkoper dan gebotteld water. Nog belangrijker: het vergt geen milieuvervuilende plastic flessen of transport. Ze ontwierp de karaf oorspronkelijk als haar afstudeerwerk in 2010, maar het thema is nu nog altijd relevant.

Deze nieuwe versie van de waterkaraf is gemaakt in borosilicaat glas. Het is een variant op de bestaande karaf in terracotta. De glazen versie is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de variant ‘dune’ (duinwater). Anders dan de terracotta versie is deze glazen variant niet zelfkoelend. Een voordeel is dat de glazen karaf niet vochtig wordt aan de buitenkant en dus niet op een waterbestendige ondergrond geplaatst hoeft te worden. De stop van de karaf verwijst duidelijk naar de plaats waar de inhoud wordt getapt: uit de kraan natuurlijk!

Meer informatie:
Vij5
www.vij5.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.