Fabbian 2023 nieuwigheden:

Glas in zijn puurste vorm komt tot uitdrukking in Làmpara lampen

Onder de vele 2023 producten van Fabbian springen er twee in het oog door de focus te verleggen van de primaire functie van de lamp naar een sculpturaal decoratief object. Làmpara en Plana, beide in tafelversie, worden gekenmerkt door het gebruik van glas (gegoten of geblazen), dat zelf een oppervlak wordt dat verlicht moet worden. Respectievelijk ontworpen door RSVP/design en Bellavista & Pincini, zijn ze een eerbetoon aan een materiaal dat zeer geliefd is bij het Venetiaanse bedrijf en dat, wanneer het met de hand wordt vervaardigd, zachte of geometrische vormen definieert en hun schoonheid en functionaliteit verbetert door het licht op een zachte en delicate manier te verspreiden. Perfect voor suggestieve en verfijnde sferen.

Als glas altijd al de essentie van Fabbian is geweest, is het doel van de Làmpara collectie om de waarde, schoonheid en authenticiteit ervan te vergroten. Geblazen glas in het bijzonder is het resultaat van een ambachtelijk proces dat elk stuk anders maakt dan de anderen, al is het maar in kleine details: een diversiteit die elke lamp uniek en exclusief maakt. Làmpara, design RSVP/design, is een kleinschalig kunstwerk met de mogelijkheid om een vleugje originaliteit en elegantie toe te voegen aan elke ruimte.Lámpara is een serie tafellampen in één dimensie. De diffuser is gemaakt van handgeblazen glas dat vervolgens is gevlakt door meester-glasmakers; de voet is van zwart geanodiseerd aluminium, bevestigd aan het glas met drie korrels die de stabiliteit en stevigheid vergroten. De lichtbron is een zeer efficiënte PUSH dimbare LED.

Ook Fabbian's zoektocht naar eenvoud leidt ons, vaak via complexe processen, om alles om ons heen te onderzoeken. De Plana-collectie van Bellavista & Pincini is ontstaan uit een fascinatie voor vlakke geometrie en veelhoeken. Vormen die puur en herkenbaar zijn: een glazen vierkant en cirkel ondersteund door een basis die de onzichtbare lichtbron beschermt en bewaart. Het licht is niet direct; het strijkt over de glasplaat en wordt alleen doorgelaten waar het in contact komt met de rand. Een nieuwe en ongewone manier van verlichting die suggestieve en onverwachte effecten creëert.

De Plana collectie bestaat uit twee tafellampen. Ze bestaan uit een vierkant of cirkel van gegoten glas dat aan één kant is gehamerd, en een betonnen voet met een gezandstraalde PMMA pin die het aan het glas bevestigt. De lichtbron is een zeer efficiënte PUSH dimbare LED.

Meer informatie:
Fabbian
www.fabbian.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.