Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co. B.V. overgenomen

Lantal Textiles AG uit Zwitserland heeft Royal Dutch Textile Mills J.A. Raymakers & Co BV en haar zusterbedrijf British Velvets Ltd. overgenomen. De ondernemingen worden gecombineerd met de Portugese fluweelfabriek Gierlings-Velpor, waardoor een strategische derde business unit ontstaat op het gebied van interieurfluwelen.Raymakers maakt deel uit van het Nederlandse textielerfgoed. De ervaring in het produceren van textiel gaat terug tot 1773. Sindsdien is een schat aan kennis opgedaan in het spinnen, weven en veredelen van vele verschillende soorten textiel. Het bedrijf heeft zich de laatste decennia toegelegd op de ontwikkeling, productie en marketing van poolstoffen, ook wel fluweel genoemd. Raymakers is nu fabrikant van interieurfluweel en distribueert zijn producten via groothandelaars, textielredacteuren, contractspecialisten en fabrikanten over de hele wereld.

Met productielocaties en verkoopkantoren in Helmond en Gemert in Nederland en via British Velvets in Burnley in het Verenigd Koninkrijk biedt Raymakers een vernieuwend assortiment interieurfluweel. Sinds 1951 voert Raymakers het Koninklijk stempel, dat zelden wordt toegekend aan unieke en gevestigde Nederlandse bedrijven met een bekende reputatie, die bijzondere en hoogwaardige producten maken en die een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van goed werkgeverschap en een actieve rol in de samenleving.

Meer informatie:
Raymakers & Co BV Koninklijke Textielfabriek
Kanaaldijk N.W. 61
5707 LC Helmond
www.raymakers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.