Investeringen krimpen met ruim 2% in april

In april 2023 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 2,4 procent kleiner dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat er minder is geïnvesteerd in woningen. In personenauto’s is echter meer geïnvesteerd.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. April 2023 had een werkdag minder dan april 2022. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in juni ongunstiger dan in april.Omstandigheden investeringen in juni ongunstiger
Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in juni ongunstiger dan in april volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export van goederen omsloeg in een krimp en het oordeel van de industrie over de orderpositie minder positief was.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.