Praxis en EU Ecolabel maken het makkelijker om duurzame producten te herkennen

Praxis speelt in op een belangrijk vraagstuk dat klanten bezighoudt: de uitdaging om duurzame producten te identificeren. Uit onderzoek van Praxis blijkt namelijk dat klanten duurzaamheid als belangrijk beschouwen bij hun aankopen, maar moeite hebben om te bepalen welke producten daadwerkelijk duurzamer zijn. Praxis heeft daarom goed nieuws: met behulp van het EU Ecolabel ondersteunen we klanten bij het maken van duurzamere keuzes en dragen we bij aan een positieve impact op het milieu.

Herkenbaarheid product belangrijke barrière
Uit onderzoek van Praxis komt naar voren dat meer dan de helft van de Nederlanders maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belangrijk vindt. In datzelfde onderzoek geeft ruim 50% aan het belangrijk te vinden dat een bouwmarkt zich bezighoudt met MVO. Echter blijkt ook dat herkenbaarheid van producten een belangrijke reden is waarom consumenten die duurzaamheid belangrijk vinden (nog) niet altijd kiezen voor de duurzamere keuze. Om deze drempel te verlagen zijn de duurzamere producten van Praxis onder andere te herkennen aan het EU Ecolabel op de verpakking.

Betrouwbaar, transparant en gecontroleerd
Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten en stelt eisen aan de gehele levenscyclus van het product. Dit begint bij de grondstoffen en gaat verder met de productie en verpakking, distributie, gebruik en ten slotte de fase van het einde van de levensduur, d.w.z. wanneer het product wordt weggegooid of gerecycled. Het EU Ecolabel geeft aan dat het product een verminderd negatief effect heeft op het milieu, de volksgezondheid, het klimaat en de natuurlijke hulpbronnen. Om het keurmerk te ontvangen, moeten producten aan een uitgebreide lijst van criteria voldoen, waaronder de beperking van het gebruik van gevaarlijke stoffen en de bevordering van recycling. De criteria zijn zo gedefinieerd dat 10-20% van de meest milieuverantwoorde producten op de markt kunnen voldoen aan deze criteria. Het biedt dus een betrouwbare indicatie voor klanten die op zoek zijn naar duurzamere producten.

Maarten Ramp, Director Quality, Product Compliance & Environmental Social Governance bij Maxeda: “Het verkopen van producten met het EU Ecolabel past goed bij onze duurzaamheidsambities. We willen onze klanten namelijk niet alleen voorzien van hoogwaardige en duurzame producten, maar hen ook helpen bij het maken van bewuste keuzes en de barrières hierbij wegnemen. Naast de samenwerking met EU Ecolabel zoeken we voortdurend nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen en klanten te ondersteunen bij hun inspanningen om duurzamer te leven.”

Bron: Praxis.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.