'Waarom waarschuwt fabrikant vloerleggers?'

Waarom waarschuwt de fabrikant de vloerleggers bij warme zomermaanden en koude wintermaanden? In Benno Broen (onafhankelijk vloeren deskundige) zijn blog geeft hij tekst en uitleg."Het is altijd raar om te lezen dat vloerleggers tijdens de warme zomer en koude winter dagen worden gewaarschuwd door diverse leveranciers. Waarom zou een vakman die zijn vak serieus neemt, niet weten hoe hij moet omgaan met verschillende weersomstandigheden? Dit is immers iets wat tot de basisvaardigheden van het vak behoort.

Maar toch blijkt keer op keer dat er fouten gemaakt worden door vloerleggers die niet goed op de hoogte zijn van de juiste werkwijze onder verschillende weersomstandigheden.

Allerlei factoren
Een goede vloerlegger is in staat om vooraf rekening te houden met alle factoren die van invloed kunnen zijn op het leggen van een perfecte vloer. Hierbij kan gedacht worden aan de temperatuur, de luchtvochtigheid en de ventilatie in de ruimte waarin gewerkt wordt, maar ook aan zaken als de kwaliteit van de ondergrond en eventuele verborgen vochtproblemen.

Het is dan ook essentieel dat een vloerlegger beschikt over deze gedegen kennis en vaardigheden om deze factoren correct in te schatten en hierop te anticiperen. Dit betekent dat elke professionele vloerlegger zich regelmatig dient te laten bijscholen en investeert in trainingen om up-to-date te blijven met nieuwe technieken, materialen en methodes.

Beter opleiden
Echter, ondanks alle waarschuwingen blijft het voorkomen dat zelfs ervaren vloerleggers fouten maken bij het plaatsen van vloeren. Dit is niet te wijten aan de gebrekkige communicatie tussen de leverancier en vloerlegger, maar simpelweg omdat dit soort vloerleggers zich niet goed verdiepen in de juiste werkwijze.

Het is daarom van groot belang dat er meer aandacht wordt besteed aan het opleiden van nieuwe vloerleggers en het bijscholen van zichzelf noemende vakmannen.

Het maken van vloeren is geen rocket science, maar het vereist wel een zorgvuldige afweging van alle factoren om te komen tot een perfect eindresultaat.

Een gedegen opleiding of bijscholing biedt niet alleen voordelen voor de vloerlegger zelf, maar ook voor de klant. De klant kan namelijk rekenen op een vakman die beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om een perfecte vloer te plaatsen. Daarnaast zal een goed opgeleide vloerlegger ook in staat zijn om problemen sneller te signaleren en hierop adequaat te kunnen reageren.

Theorie en praktijk
Maar wat houdt een goede opleiding of bijscholing dan precies in? Allereerst moet er aandacht worden besteed aan theoretische kennis zoals materiaalkennis, technieken en veiligheid. Maar minstens zo belangrijk is praktijkervaring; alleen door veel te oefenen kan men zich ontwikkelen tot een echte vakman.

Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan het trainen van sociale vaardigheden zoals communicatie met klanten en leveranciers. Een goede samenwerking met deze partijen is immers van groot belang voor het eindresultaat.

Het is daarom van groot belang dat vloerleggers zich bewust zijn van het belang van een goede opleiding en bijscholing. Alleen zo kan de kwaliteit de branche op peil blijven en kunnen klanten rekenen op een perfect gelegde vloer die jarenlang mee gaat.

Conclusie
Kortom, rekening houden met alle factoren die van invloed kunnen zijn op het leggen van een perfecte vloer is essentieel voor elke professionele vloerlegger. Dit vraagt om gedegen kennis, vaardigheden en ervaring. Het volgen van een goede opleiding of bijscholing is dan ook zeker geen overbodige luxe, maar eerder een broodnodige investering", besluit Benno.

Meer informatie:
Benno Broen - onafhankelijk deskundige in vloeren
Torenmolen 11
7587 RN De Lutte
+31612282707
info@floorinspector.nl
www.floorinspector.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.