'Op het eerste oog lijken de tafels op elkaar'

ØDE Design lanceert Otoko en Josei, twee tafels ontworpen door Francine Broos Interieurarchitecten. Op het eerste oog lijken de tafels op elkaar. Echter zijn bij Otoko de verbindingselementen en het tafelblad rechthoekig en is dit daarom de Masculin variant, terwijl Josei zich kenmerkt door het gebruik van zachte, feminiene contouren.


Otoko (links) en Josei (rechts). De tafels worden vervaardigd van massief eiken of Amerikaans Noten, beschikbaar in de kleuren: natural white oak, en carbon oak.

Het basisontwerp is geïnspireerd op Japanse houtverbindingen, zoals te zien in schrijnen en tempels. Kenmerkend is de zelfdragende constructie. Alle constructieve elementen zijn door de unieke verwerking van moderne verbindingstechnieken onzichtbaar. Het elegante ontwerp komt goed tot zijn recht in een klassiek interieur en door het minimalistische karakter passen ze ook zeer fraai in een moderne omgeving.

De productie vindt plaats bij Timmerfabriek J. van de Plas uit Udenhout (1754). Bij de productie van de tafels wordt zoal gebruik gemaakt van oude (Japanse) verbindingstechnieken, hypermoderne CNC-machines in combinatie met vakkundig handwerk. Resultaat zijn tafels die langer dan een leven mee gaan, die van generatie op generatie gebruikt kunnen worden.

Meer informatie:
ØDE Design
Energieweg 11
5071 NP Udenhout
+ 31 (0) 64 64 02 830
info@odedesign.nl
www.odedesign.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.