'Ik wil hem ontzorgen, zodat hij zich kan concentreren op ontwerpen'

Dochter Cato treedt in voetsporen van vader en interieurdesigner Filip Janssens

Filip Janssens, Belgische interieurdesigner, schrijft een nieuw hoofdstuk als design studio met de toevoeging van zijn jongste dochter Cato. De Janssens hebben sinds 2007 een solide basis gelegd met hun visie op onconventionele en op maat gemaakte luxe multifunctionele wandmeubels. Vanuit deze visie streven ze naar groei met een breder scala aan toegankelijke objecten én op maat ontworpen ruimtes, met als doel om naast België ook de internationale markt te veroveren.Familie Janssens en hun designverhaal
In 2007 gaf Filip Janssens zijn carrière als leerkracht op om zijn passie voor design en architectuur na te streven. Zijn vrouw Heidi en dochter Joek vervoegden hem achter de schermen ter ondersteuning. Heidi ontfermt zich over de bedrijfsvoering en Joek staat in voor het digitale luik binnen het designproces. Met de recente toetreding, op de voorgrond, van hun jongste dochter Cato heeft het designer-familiebedrijf de stap gezet naar Filip Janssens Design Studio.

De 23-jarige Cato deelt, met haar achtergrond in de beeldende kunsten, het creatieve DNA van haar vader en heeft de ambitie om zich op termijn, naast haar functie als projectmanager, ook het design métier meester te maken onder de vleugels van Filip. Dankzij deze uitbreiding en toekomstperspectieven groeit het bedrijf uit tot een volwaardige design studio.Filip: "De komst van Cato binnen ons team biedt mij de mogelijkheid om nog dieper en toegewijder te kunnen focussen op het designproces. Ik vertrouw ten volle op mijn familie en hun visie op de missie, communicatie en groei van Filip Janssens Design Studio."

Cato: “Ik wil mijn vader ontzorgen, zodat hij zich kan concentreren op waar hij het meest van houdt: ontwerpen. Ik zal samen met mijn moeder zorgen voor een toekomstgerichte en frisse visie voor onze design studio, projecten en klanten. Deze kans kon ik niet laten liggen! Ik kijk er ook naar uit om along the way van mijn vader bij te leren over het designproces en een nieuw hoofdstuk binnen ons designer-familiebedrijf vorm te geven.”Ontwerpen op maat
Filip Janssens Design Studio heeft als doel om een verhaal te vertellen met hun op maat gemaakte designs. Ontwerper Filip creëert niet zomaar kasten, maar schetst met de hand hoe een ruimte op een andere manier kan worden ingevuld en ervaren. Deze persoonlijke en unieke schets wordt omgezet in realiteit dankzij het familieteam. Zijn designs dragen een sterke architecturale klemtoon. Filip hecht veel belang aan de verhoudingen binnen zijn composities en de sfeer van de ruimte zelf, om zo de beleving voor de bewoners naar een hoger niveau te tillen. Filip Janssens Design Studio streeft ernaar om een waardevolle partner te zijn in interieurmaatwerk met impact voor zowel particulieren, architecten als projectontwikkelaars.

Designliefhebbers
Als ontwerper zoekt Filip vaak naar het meest onconventionele en creëert daardoor echte unieke blikvangers op maat. Naast dit maatwerk zal de studio zich vanaf nu ook toeleggen op modulaire serie-meubels met de Filip Janssens signature look en een reeks limited edition objecten, om zo ook een breder publiek van designliefhebbers de kans te geven om Belgisch design toe te voegen aan hun leefruimtes.

Meer informatie:
Filip Janssens Design Studio
Korte Zoutstraat 26/1
9300 Aalst
www.filipjanssens.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.