Brel Home komt met primeur: 'Aandrijving knikarmschermen op zonne-energie'

Brel Home beleeft een primeur met de eerste motoraandrijving op zonne-energie voor knikarmschermen en grote screens. Een nieuwe, duurzame bediening geschikt voor alle bestaande systemen.

“We zijn er trots op deze innovatieve en duurzame ontwikkeling binnen ons assortiment van motorisatie van buitenzonwering”, vertellen Reinoud Arts en Erik Budding. “Het is een unieke motor die op zonne-energie draait en voorzien is van een draadloze zon- en windmeter, waardoor het zonnescherm uitgaat als de zon schijnt en weer ingaat als deze verdwijnt of het hard gaat waaien. Dit biedt veiligheid en besparing op energiekosten.”De praktische feiten
“De motor beschikt over maar liefst 50Nm”, gaat Reinoud verder. “Doordat de motor is voorzien van een interne accu kun je deze op dezelfde manier inbouwen als de andere BREL HOME producten. Hij heeft bovendien een kroon motorkop waardoor hij in alle bestaande systemen past.

Standaard is de motor uitgevoerd met een doekrek-correctie-systeem. Hierdoor hoef je alleen de onderste positie te programmeren en sluit het scherm altijd goed. Deze functie kun je ook uitschakelen en het systeem gebruiken voor zware rolluiken.

Voor een veilige bediening kent de motor speciale software die ervoor zorgt dat als de accu bijna leeg is, het zonnescherm alleen nog maar binnengehaald kan worden. Je voorkomt hiermee dat een knikarmscherm door een lege accu niet meer ingaat.”

Erik vult aan: “Bijzonder is de integratie van de motor met een draadloze zon- en windmeter, type DD-118 en afstandsbediening type THW-2415*. Dit regelt dat het zonnescherm omlaaggaat als de zon schijnt en weer omhoog als de zon verdwijnt. De windbeveiliging zorgt er te allen tijde voor dat de zonwering netjes opgeborgen is als het hard gaat waaien. Optimale inzet!”

Meer informatie:
BREL HOME
Voltastraat 86
7006 RW Doetinchem
The Netherlands
+31 314 680 448
info@brel-home.com
www.brel-home.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.