Nu ook hypotheekadvies via een algoritme

Als je een eerste huis wilt kopen, kun je tegenwoordig hypotheekadvies krijgen op basis van een algoritme. Een robotadviseur van De Hypotheekshop kan namelijk berekenen welke lening het beste bij je past. En dat voor de helft van de prijs. Radar legt uit hoe het werkt.

Voor je aan het online hypotheekadvies kunt beginnen, wordt eerst je situatie gecontroleerd. Het algoritme is namelijk alleen geschikt voor starters in eenvoudige situaties. “Het werkt nu bijvoorbeeld alleen nog voor mensen die in loondienst zijn”, vertelt Martin Hagedoorn van De Hypotheekshop.

Is jouw situatie geschikt? Dan krijg je een online programma met vragen over wat je belangrijk vindt. Bijvoorbeeld over hoe belangrijk je boetevrij aflossen vindt. Ook geef je je budget op. “Het algoritme rekent op basis van deze informatie ruim 70.000 opties door en raadt aan welke hypotheekconstructie, welke bank en welke verzekeringen het beste bij jou passen”, legt Hagedoorn uit. Dit kost 1.295 euro en is daarmee een stuk goedkoper dan traditioneel advies. Hiervoor leg je namelijk 2.500 euro voor neer.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.