Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kave Home investeert 45 miljoen euro in nieuw logistiek centrum van 50.000 m²

Het in Girona gevestigde merk voor designmeubelen en decoratie opent een nieuw logistiek platform in de wijk Mina d'Or in Tordera, Barcelona. Het bedrijf heeft 45 miljoen geïnvesteerd in de constructie van het eerste gebouw, met een oppervlakte van 50.000 m² en een hoogte van 17 meter dat aan het eind van het eerste kwartaal van 2023 klaar moet zijn.

Het macro-logistieke complex omvat een centrum voor recyclage en recuperatie van meubels, een ruimte voor O&O en zal 150 nieuwe banen creëren. Bovendien zal 40% van de bedrijfsactiviteit geautomatiseerd worden.

Halfautomatisch systeem
De faciliteit, die een dagelijkse verwerkingscapaciteit van meer dan 40.000 pakketten zal hebben, heeft 59 laaddocks en een opslagcapaciteit van 50.000 pallets en 14.500 containers. Het is uitgerust met een geautomatiseerd transportsysteem dat de producten automatisch van de rekken naar de verwerkingsruimten en docks verdeelt, zodat efficiënte en effectieve werkprocessen ontstaan en een productiecapaciteit tot 3000 verpakkingen/uur wordt bereikt. Bovendien is het hele logistieke team van het bedrijf naar de gebouwen verhuisd om vanaf het platform zelf te werken.

Het centrum beschikt over verschillende soorten opslag, afhankelijk van het soort product en de rotatie ervan. Het beschikt over een combinatie van stellingen met hoge dichtheid, met zones voor palletpicking op een lager niveau en met distributie door automatische apparaten. Gerobotiseerde stellingen die een hoge efficiëntie en wendbaarheid hebben om alle interieurproducten efficiënt te verwerken, naast conventionele stellingen.

Francesc Julià Ametller, CEO: "De lancering van het nieuwe logistieke platform is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf, nodig om ons groeiende omnichannel-merkecosysteem en onze unieke waardepropositie in de markt te onderhouden.  Met de opening van dit nieuwe centrum hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om de capaciteit van onze teams voor renovatie en herstel van meubels uit te breiden, wat belangrijk is om onze doelstellingen op het gebied van circulariteit te verwezenlijken.

Technologie
Het Techteam van Kave heeft gewerkt aan het opzetten van technologische processen die een optimale communicatie en beheer in het logistieke complex mogelijk maken. Hierbij wordt een systeem van taken gecreëerd dat de traceerbaarheid van de operaties en de analyse van de productiviteit mogelijk maakt. Daarnaast zijn nieuwe pickingsystemen ingevoerd om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren, een labelingsysteem en datapanelen voor realtime besluitvorming.

Het beschikt ook over een draadloze verbinding zonder signaalverlies in het hele platform, een direct communicatiesysteem tussen operatoren via PDA en een mobiele app voor het beheer van interne operaties.

Innovatie en duurzaamheid
Kave Home zet hoog in op innovatie en duurzaamheid om verder uit te breiden en koppelt het logistieke platform aan het project "Kave Cares". De faciliteit is BREEAM-gecertificeerd (internationale certificering voor duurzame gebouwen) en wekt alle energie op met fotovoltaïsche panelen met een output van 5500 megawatt per uur per jaar. Dit maakt de installatie zelfvoorzienend en zorgt met verwarmings- en ventilatiesystemen voor meer comfort voor de werknemers.

Het project "Kave Cares" (duurzaamheid en sociaal engagement) was de afgelopen jaren een centrale pijler van de onderneming. Het is ook het gebied waar de strategische toekomst van het merk om draait in een sector die meer initiatieven in deze richting nodig heeft. Het engagement van Kave Home op dit gebied is zeer groot. Zoals ze in hun missie aangeven, streven ze ernaar een klimaatneutraal bedrijf te worden via verschillende transformatieve projecten die al gestart zijn of binnenkort beginnen.

De uitbreiding van het project
De tweede fase van het project zal naar verwachting halverwege 2023 in aanbouw gaan. Deze fase wordt 40.000 m² extra gebouwd tot een totaal van 90.000 m² met een investering van 25 miljoen euro.

Het bedrijf sloot 2022 af met een omzet van 153M en een groei van 34%, een verdubbeling van de omzet van 2020. Het merk is op dit moment aanwezig in 80 landen, met 15 eigen winkels, 22 franchises en 80 shop-in-shops en heeft een sterke groei doorgemaakt in al zijn verkoopkanalen. Zo werden in 13 landen in totaal 42 nieuwe fysieke verkooppunten geopend, waaronder 2 nieuwe fysieke winkels en 40 nieuwe franchises en shop-in-shops. De omzetdoelstelling voor 2023 is 205 miljoen euro.

Het merk heeft pas een nieuwe franchise geopend in Como, Italië en een eigen winkel in Metz, Frankrijk, waar het in de loop van 2023 meerdere winkels wil openen in de belangrijkste steden.

Meer informatie:
Kave Home
www.kavehome.com

Publicatiedatum: