Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Slaapkamer- en beddenspeciaalzaak staat stil bij jubileum

75 jaar Morpheus: 'Vier generaties van de familie in het bedrijf is geen toeval'

Het is 75 jaar geleden dat Sebil Minco het eerste winkelpand van Morpheus in Hilversum opende. Er is sinds die tijd veel veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven; het sterke en warme familiegevoel. 



Dit jaar bestaat Morpheus 75 jaar. In die jaren hebben vier generaties van de familie Minco zich met hart en ziel ingezet voor het bedrijf. En met succes. Morpheus is uitgegroeid van een kleine winkel in bedden en matrassen naar een gevestigde naam in het Gooi en omstreken met vestigingen in Hilversum, Utrecht en Bilthoven. In dit artikel blikt het bedrijf terug op het verleden, maar wordt ook gekeken naar de toekomst van Morpheus.


  
De start
In 1948 tekende Sebil Minco het huurcontract aan de Vaartweg 24 B in Hilversum. Een bijzonder moment, want in 1941 wordt Sebil – geboren in een Joods gezin – gearresteerd door de Duitsers en veroordeeld tot een levenslange straf. Hij moet werken in verschillende concentratiekampen, maar weet deze verschrikkingen te overleven. Na de oorlog gaat hij naar Zwitserland om zijn tuberculose te behandelen. Daar ontmoet hij zijn eerste vrouw. Samen met haar keert hij terug naar Nederland en gaat in Hilversum wonen en werken. Achterin in het pand aan de Vaartweg was er woonruimte, en voor in het pand winkelruimte. Herman Godschalk, de oom van Sebil, zorgde ervoor dat er bedden en matrassen in de winkelruimte kwamen die verkocht konden worden. Op 9 januari van dat jaar opent Morpheus haar deuren. Sebil Minco blijkt een goede verkoper en reclamemaker, en al snel is het winkelpand te klein. In 1960 verhuist Morpheus naar de buren op nummer 6 van de Vaartweg. Als Sebil wethouder van Hilversum wordt, neemt zoon Victor Minco het stokje over. Hij is degene die Morpheus uitbreidt naar meerdere vestigingen. In die tijd kochten veel mensen een bed voor hun hele leven, met matrassen gemaakt van kapok of stro. Victor ontwikkelde een zacht matras waar je, op de juiste plekken, lekker in kon zakken. Tot op de dag van vandaag kan iedereen op die manier met Morpheus uitgerust wakker worden.


 
Vierde generatie
Inmiddels zijn het Sander en David Minco die het bedrijf runnen. Waar hun vader Victor vooral bezig was met het verbeteren van de kwaliteit van de matrassen, vinden Sander en David ook de uitstraling belangrijk. Hun inspiratie komt van overal ter wereld, en wordt binnen het merk MORPH design uitgewerkt. Met dit totaalpakket is Morpheus dé adviseur op het gebied van slapen. Er is veel veranderd, maar de visie is hetzelfde gebleven; uitgerust wakker worden doe je met Morpheus. Ook de aankomende jaren zal Morpheus hun sterke designs en kwalitatief goede matrassen aanbieden. De vierde generatie klopt namelijk aan de deur. De zonen van Sander, Bram en Max, leren het bedrijf steeds beter kennen. Ze krijgen stageblokken op alle afdelingen van Morpheus. Op die manier leren ze niet alleen goed het bedrijf kennen, maar ontdekken ze ook welk onderdeel van de organisatie goed bij ze past. Volgens Sander zou ‘opa Bill’ (Sebil Minco) trots zijn geweest dat zijn achterkleinzonen in de zaak meewerken.


 
Overal voelbaar
De filosofie ‘Uitgerust wakker worden’ is nog steeds leidend in het advies dat Morpheus geeft. De familiesfeer is in ieder aspect van de organisatie voelbaar. Dat er vier generaties van de familie in het bedrijf zitten is dan ook geen toeval. Er hangen foto’s van grootvader Sebil Minco en Victor Minco in de winkels en veel van de medewerkers werken al tientallen jaren bij het bedrijf. Het familiegevoel dat Morpheus 75 jaar geleden bij de oprichting had is daardoor altijd gebleven.

Wil je ze feliciteren? Stuur dan een mailtje naar info@morpheus.nl 


Meer informatie:
Morpheus
www.morpheus.nl

Publicatiedatum: