Ecologische tapijten van Jorge Herrera Studio voor Naturtex

Natuurlijke materialen en neutrale kleuren bepalen de nieuwe ecologische buiten- en binnentapijten van Naturtex, ontstaan uit de eerste samenwerking tussen het Valenciaans merk en de Spaanse ontwerper Jorge Herrera. Twee nieuwe collecties natuurvezel tapijten met een decoratieve en ecologische roeping.

Jorge Herrera Studio en Naturtex verenigen duurzaam design en esthetisch onderzoek gekoppeld aan respect voor het milieu in de creatie van Camino en Pangea, de twee collecties tapijten in ecologisch materiaal die in Milaan tijdens de Salone del Mobile 2023 worden gepresenteerd.

De ecologische Naturtex tapijten voor buiten en binnen van de collectie Camino hebben onregelmatige zijden en worden gemaakt door sisal en jute te weven, verbonden met een band van contrasterende stof, die tevens dient als decoratief element.

Pangea, gemaakt van dezelfde materialen, is de collectie die een rond tapijt combineert met een meer langwerpig exemplaar door middel van een contrasterend gekleurd koord.

De koorden die voor de tapijten worden gebruikt, zijn geweven met katoenen filamenten en gemaakt van jute en sisal, een plantaardige vezel afkomstig van de Mexicaanse agave. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

De collecties Camino en Pangea worden gemaakt met een korte productieketen, die verspilling voorkomt door elke fase van de verwerking te controleren.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.