Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Is jouw huis klaar voor een hittegolf deze zomer?

Warmte en het zonnetje in de tuin, dat vinden we heerlijk. Maar een hittegolf? Die mag het liefst zo snel mogelijk weer voorbij trekken. Want is er eenmaal een hittegolf langs getrokken, dan is de woning vaak dermate verwarmd, dat het nog een lange tijd duurt voordat je de hitte weer uit je huis krijgt. Hoe beschermen we ons huis nu goed tegen een hittegolf en hoe zorgen we dat ons huis klaar is voor opkomende hittegolven? Lees mee.

Wat kun je allemaal doen tegen een hittegolf thuis?
Hoe bescherm je jouw huis tegen een ware hittegolf? Hittegolven kunnen soms wel een week of langer aanhouden. Wat kun je er allemaal tegen doen? Wat mag je niet over het hoofd zien om de warmte buiten te houden?

Isoleren werkt ook andersom
Bij isoleren denken we altijd aan de kou buiten de deur te houden. Maar dit principe werkt ook andersom. Door je woning goed te isoleren, dus zowel de spouwmuren, maar ook het dak, de vloer én de ramen, zul je de warmte beter buiten de deur kunnen houden. Je huis warmt minder snel op wanneer het goed geïsoleerd is.

Zonwering
Vanzelfsprekend is goede zonwering, dus bij voorkeur ook de aanwezigheid van een (automatisch) zonneluifel erg belangrijk. Als zonwering kunnen de volgende zaken goed helpen:

● zonneluifel buitenshuis
● witte rolluiken
● zonwerende raambekleding
● shutters

Overkapping
Maar ook het plaatsen van een overkapping voor het terras kan de zon goed weren. Aan de bovenzijde van de overkapping is ook automatisch uitschuifbare zonwering te installeren, zodat de zon geen kans krijgt de woning in te schijnen. Een terrasoverkapping zorgt echt voor verkoeling, kijk op Foravida.nl naar de meest uiteenlopende modellen voor bij jou thuis. Een overkapping voor het terras kan ook gewoon een open overkapping zijn; deze zijn zeer eenvoudig te monteren en daarbij ook nog eens goed betaalbaar.

Installeren van airco
Overweeg je voor de aller heetste dagen een airco te plaatsen, neem dan een split unit airco. Aan de buitenzijde hangt een deel en aan de binnenzijde van de woning. De split unit airco is echt de meest effectieve airco. Nu voelen veel woningeigenaren zich misschien wat bezwaard om ten tijde van energiebesparing een airco te kopen. Maar wist je dat je de woning ook zeer goed kunt verwarmen met een airco? Het kan je veel gasverbruik schelen tijdens koude periodes. Veel airco bezitters gebruiken de airco slechts alleen tijdens hittegolven en verder niet. De airco wordt door hen voornamelijk als verwarming gebruikt tijdens de kou. Een airco werkt overigens het beste wanneer de buitentemperatuur niet lager is dan 5 graden.

Ramen en deuren gesloten houden
In veel zuid Europese landen zie je het: bewoners houden ramen en deuren gesloten tijdens de heetste momenten van de dag. Dit gedrag moeten wij onszelf ook aanleren. Door de ramen en deuren gesloten te houden, houd je de intense hitte ook deels buiten de deur.

Tot slot, overweeg enkele bomen te plaatsen in je tuin. Bomen zorgen echt voor super goede verkoeling.