Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IKEA bundelt krachten met sociale ondernemingen in Azië

IKEA presenteert MÄVINN: een limited collectie van handgemaakte accessoires in samenwerking met zeven sociale ondernemingen in Azië. Deze samenwerking creëert werkgelegenheid voor vrouwen, mensen met een beperking en kansarme jongeren in de regio’s waar de ondernemingen gevestigd zijn. Handwerk - zoals borduren, weven en papier maken - staat centraal in de collectie en dat maakt elk accessoire uniek.

De lokaal geproduceerde producten van rustieke materialen, zoals het handgeweven tapijt van katoen, de hanglampen van bananenvezels en de gevlochten juten schalen, stralen warmte en vakmanschap uit. Eerder lanceerde IKEA al de LOKALT en  BOTANISK collecties, gemaakt in samenwerking met sociale ondernemingen – onder andere in Jordanië, Thailand en Roemenië. De MÄVINN collectie is vanaf vandaag in alle IKEA winkels verkrijgbaar.  



Uniek handwerk 
Fleur de ruimte op met het handgeweven tapijt met felle strepen en bijpassende kussenslopen, gemaakt door een sociale onderneming in India die werkgelegenheid creëert voor vrouwen. Op elke gestreepte kussensloop heeft een van de vrouwen met de hand een hartje geborduurd. De manden van gevlochten jute hebben hetzelfde vrolijke kleurgebruik en zijn gemaakt door kansarme vrouwen en mensen met een beperking in Bangladesh.

Sociale impact  
De ronde, juten placemats met speels afgewerkte zomen zijn gemaakt door vrouwen en mensen met een beperking uit Bangladesh. De donkerblauwe stof van de tafelloper steekt elegant af tegen de placemats. Op de lopers zijn landschappen geborduurd door Indiase vrouwen die werken voor een sociale onderneming die hen opleidt tot handarbeiders, zodat ze financieel zelfstandiger worden. De hangmandjes en draagtas van bananenvezels zijn ook gemaakt door Indiase vrouwen. Deze vrouwen wonen in afgelegen gebieden en leren via hun werk voor de sociale onderneming praktische vaardigheden zoals weeftechnieken. 

Tijdloos denim  
De tijdloze accessoires van denim zijn handgemaakt van restmaterialen door mensen met een beperking in Vietnam. De denim kussens hebben een stoere uitstraling door het gebruik van verschillende tinten blauw en geven de ruimte karakter.

Meer informatie:
IKEA
www.ikea.nl

Publicatiedatum: