Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Helft retailorganisaties vindt wettelijke verplichtingen rondom duurzaamheid onnodig'

De helft (50%) van de (mede)beslissers in retailorganisaties vindt wettelijke verplichtingen met betrekking tot duurzaamheid onnodig. Bovendien blijken ze ook slecht geïnformeerd te zijn. Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS onder ruim 250 (mede)beslissers op het gebied van marketing, sales, ICT, inkoop en/of logistiek bij retailorganisaties blijkt dat slechts 42 procent op de hoogte is van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) die in 2024 van kracht wordt.

Desondanks wordt het belang van duurzaamheid in de retailsector wel erkend. Ruim driekwart (77%) van de ondervraagden vindt dat de retailsector een belangrijke rol speelt bij het realiseren van een betere wereld. Bovendien geeft 88 procent aan het belangrijk te vinden om in de gehele keten te zorgen voor eerlijke beloningen en goede werkomstandigheden. Dat meldt Duurzaam Ondernemen.

Publicatiedatum: