Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
blomus over haar nieuwe design:

'Moderne interpretatie van traditionele vazen die bij ikebana werden gebruikt'

Ikebana is een integraal onderdeel van de Japanse cultuur en daarom een voor de hand liggende inspiratiebron voor de Miyabi vaas, ontworpen voor blomus door Kazushige Miyake. De ikebana-traditie gaat terug tot de Heian-periode (794-1185), toen mensen bloemenoffers bij altaren achterlieten als onderdeel van hun spirituele oefening. Later werden bloemstukken gebruikt om traditionele Japanse huizen te versieren. Tegenwoordig wordt ikebana gezien als een van de drie klassieke Japanse kunsten van verfijning, samen met het waarderen van wierook en de theeceremonie.

De blomus vaas is een moderne interpretatie van de verfijnde, traditionele vazen die bij ikebana werden gebruikt. De naam Miyabi, wat elegantie of gratie betekent in het Japans, past er perfect bij. Deze kunstvorm houdt niet alleen rekening met de vorm, lengtes en kleuren van de bloemen, maar kent ook een esthetische betekenis toe aan de ruimtes tussen de stengels en de bloemen, evenals aan het wateroppervlak. Terwijl de Miyabi-vaas vooral bedoeld is voor boeketten, is het afgeronde bovenste gedeelte zo ontworpen dat ook het water een discreet onderdeel is. De Miyabi vaas is verkrijgbaar twee maten en in vijf kleuren: moonbeam, nomad, black, duck green en terracotta.

Meer informatie:
blomus
www.blomus.com 

Publicatiedatum: