Winkels in meubels en woninginrichting plussen, omzet doe-het-zelf, keukens en vloeren daalt

De detailhandel heeft in april 5,3 procent meer omgezet dan in april 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,8 procent lager. Online is 3,2 procent meer omgezet dan een jaar eerder. De omzet van de non-foodwinkels groeide in april 2023 met 2,0 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,1 procent lager dan een jaar eerder.

Net zoals in april plusten de winkels in meubels en woninginrichting in maart (5,8% ten opzichte van een jaar eerder). De omzet van zaken in doe-het-zelf, keukens en vloeren daalt flink vergeleken met een jaar eerder (6,9%).

Online ruim 3 procent meer omgezet
De online omzet was in april 3,2 procent hoger dan in april 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 4,8 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 1,3 procent hoger.

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en de winkels in overige non-foodartikelen lag in april 2023 hoger dan in april 2022. De online omzet van de consumentenelektronica en kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.