Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lente editie van 4 t/m 7 juni 2023

Inspirerend programma voor interieurfans in Keulen

In juni verandert Keulen in een internationale showcase voor de wereldwijde interieur- en designgemeenschap. Vier dagen lang vormt de stad een inspirerend decor voor design, lifestyle, architectuur, interieurdesign en outdoor living concepten. Ons overzicht van de belangrijkste activiteiten die in die week in Keulen plaatsvinden, zal je zeker zin geven in een bezoek aan de Rijn.

De imm Spring Edition (4 tot 7 juni 2023), het grootste zakelijke interieurevenement van Duitsland, wordt door de branche reikhalzend uitgekeken. Dankzij het besluit van Koelnmesse om de terugkeer van imm cologne te vieren met een lente-editie, kan de stad aan de Rijn en haar diverse designscene zich vanuit een nieuwe invalshoek presenteren. Internationale bezoekers kunnen een inspirerende beginzomerweek verwachten met tal van aanbiedingen van de flagshipstores van de stad en grote interieurretailers, een PASSAGEN-programma verspreid over vele wijken en aantrekkelijke nieuwe locaties zoals Technikhof Kalk naast gevestigde spelers als de MAKK en de Ontwerppost.

Het Interior Business Event is eindelijk terug en daarmee de kans om mensen te ontmoeten, lifestyle trends te ervaren en te genieten van het buitenleven in de stad! De imm Spring Edition biedt de mogelijkheid om met een frisse blik naar de wereld van design te kijken en de belangstelling voor vooruitstrevende presentaties en interactieve ontwerpervaringen te stimuleren. Ook buiten de beurshallen is netwerken tijdens de imm Spring Edition een fluitje van een cent – ​​in de designhotspots, in de straten van Keulen of 's avonds aan de oevers van de Rijn.

PASSAGEN verhuist ook voor het eerst naar de lente om samen te vallen met de imm Spring Edition
PASSAGEN, het grootste stedenbouwkundige evenement van Duitsland volgens de organisatoren, Büro Sabine Voggenreiter, vindt plaats van 2 tot 7 juni en biedt meer dan 140 tentoonstellingen in heel Keulen. Het belooft een spannend cross-over evenement te worden waarin design, architectuur, interieur en stedenbouw samenkomen. Het evenementenprogramma zit boordevol sfeervolle presentaties en installaties, happenings en previewshows. Bovendien betekent de nieuwe datum van het evenement in het late voorjaar dat dit keer de hele stad kan worden betrokken. De catalogus bevat nu ook interieurontwerp in buitenruimtes, op openluchtshows en in openbare ruimtes, in tuinen en binnenplaatsen, op straat en op daken.

Oud en nieuw: Design Post en Technikhof Kalk brengen merken en makers samen
Bezoekers van de imm Spring Edition kunnen twee andere hotspots in de directe en wijdere omgeving van Koelnmesse verkennen. Tijdens de imm Spring Edition presenteert de Design Post een verscheidenheid aan speciale tentoonstellingen en spannende nieuwe producten van de 34 exposerende merken. Een indrukwekkende bloemeninstallatie – een kortstondig kunstwerk bestaande uit zo’n 1.000 orchideeën – past in het lentethema van de imm Spring Edition. Gezien de warmere omstandigheden zal ook de buitenruimte een belangrijke rol spelen, met merkpartners Arper, Carl Hansen & Son, Ethimo, Habit, Marset, Prostoria, String Furniture, Thonet, Vestre en Wagner op het 800 m² grote buitenterras van de Design Post – met een feestje erbij.

Interieurmerken op de Ring van Keulen
De boulevard van de Ring van Keulen (traject Kaiser-Wilhelm-Ring) wordt een andere hotspot tijdens de inspirerende interieurweek in Keulen. De gevestigde interieurwinkel Pesch zal tijdens het Interior Business Event weer actief zijn en zal een tentoonstelling van de Italiaanse fabrikant Henge 07 hosten. Verlichtingsspecialist Occhio zal voor het eerst de Luna-lamp presenteren in zijn flagshipstore in Keulen. Dankzij de "vuurbal" lichtbron produceert dit verfijnde voorbeeld van lichttechnologie een effect dat doet denken aan maanlicht. Onderscheidende meubelen, interieurs, decoratieartikelen en woonaccessoires zijn verkrijgbaar bij Lambert, waar ook de nieuwste beursinnovaties te zien zijn. De collectie Everyday Life ontworpen door Paul Smith voor DePadova wordt tentoongesteld in de Boffi | De Padova-showroom. Roche Bobois, Bretz en Reform completeren de line-up van designlabels op de Hohenstaufenring.

"Kölsch Gold" (Keulen goud) door Sebastian Herkner bij de MAKK
Het Museum voor Toegepaste Kunsten Keulen (MAKK) nodigde ontwerpers Maren Dessel en Isabel Hamm en kunstenaar Lutz Fritsch uit Keulen uit om exclusief voor het MAKK stukken te creëren die als hedendaagse design- en kunstobjecten een concrete relatie aangaan met het museum en zijn collecties. Designer Sebastian Herkner zal in samenwerking met meubelspecialist Thonet ook een speciale "Kölsch Gold"-editie van zijn succesvolle Thonet 118-stoel presenteren, geproduceerd voor de MAKK. De gelimiteerde oplage van 77 stoelen, elk met een ondertekend certificaat, is vanaf 4 juni te koop.

Fabrikat89 aan de Ehrenstraße
Fabrikat89, een innovatief winkelconcept voor ontwerpers en kunstenaars dat pop-upevenementen in leegstaande panden combineert met netwerken, organiseert een meeslepende showcase - een pop-upinstallatie aan de Ehrenstraße. Opkomende getalenteerde ontwerpers zoals Zigzagzürich, Rahmlow Design, Berlin Glass Works, Black Velvet Circus, GOFURNIT, Haus Üger, Saar Scheerling, Art Can Break Your Heart, Tanja Gletsch, Janina Bauer en kunstenaar Lara Fritsche hebben textiel, keramiek getransformeerd, hout en glas tot boeiende en technologisch geavanceerde stukken.

Iconic Awards 2023: German Design Council viert innovatief interieurdesign
Als onderdeel van het imm Spring Edition Interior Business Event organiseert de German Design Council een netwerkbijeenkomst voor de winnaars van de Iconic Awards 2023, getiteld Innovative Interior. Naast de tentoonstelling van bekroonde prijsvraaginzendingen, die parallel aan de imm Spring Edition van dit jaar op een oppervlakte van ongeveer 100 m2 in de Design Post van Keulen zal worden gepresenteerd, is het bijzondere doel van de Duitse Design Council het bevorderen van netwerken tussen de interieurontwerpers industrie en architecten en projectontwikkelaars.

Meer informatie:
imm cologne
www.imm-cologne.com 

Publicatiedatum: