Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Hoe verhuren nieuwe mogelijkheden voor je opent

Heb jij altijd al eens op een grote vakantie willen gaan? Een echte wereldreis, misschien wel in de winter naar Australië om te vluchten van het weerzinwekkende winterweer van Nederland, of een reisje naar Afrika om verschillende inheemse culturen te proeven.
Plannen zijn heerlijk om te maken, maar zijn ze ook even lekker om uit te voeren? Je kunt natuurlijk niet ‘zomaar’ op een adembenemende wereldreis vertrekken zonder ook na te hoeven denken over de kosten. Misschien eerst genoeg geld verdienen, dan daarna weer verder denken.

Verhuren; hoe werkt dat eigenlijk?
Dus, je vakantiereis blijkt moeilijker te boeken dan het eerst leek; je kunt makkelijk verdwalen in de ideeën van een mooie vakantie, waardoor je contact met de realiteit verliest. Door te verhuren krijg je een maandelijks bedrag op je rekening gestort, dat je in een situatie in het buitenland uit de brand kan helpen. Je kunt terwijl je op je wereldreis bent je gehele woning verhuren om een stabiel passief inkomen te genereren, maar je kunt ook een deel van je huis, bijvoorbeeld een oude kamer die niet meer wordt gebruikt, verhuren voor vertrek.

De relatie huurder-verhuurder
Als je zelf weg bent om geen toezicht te houden op de situatie thuis kan dit zorgen voor een aantal zorgen; je vreest dat je huis door een roekeloze huurder schade oploopt, of de huurder is een feestbeest die het lukt om op elk gordijn, kleed en meubel drank te morsen. Zodadelijk zit jij met de gebakken peren.
Om te voorkomen dat een huurder zich roekeloos gedraagt en slecht omgaat met huis moet je je huurder bewust uitkiezen. Voer gesprekken met potentiële huurders, vraag om referenties en bewijs van inkomen om zekerheid te krijgen. Nog beter is om een huurder die je kent te regelen waarvan zeker is dat de huur betaald wordt en er geen schade zal ontstaan.

Externe bedrijven
Een huurprijs laten berekenen kan helpen bij het bepalen van de huurprijs van een woning. Dit is mogelijk door een extern bedrijf in te huren. Die kunnen met gebruik van het puntensysteem een puntentelling huurwoning uitvoeren, en aan de hand van de resultaten zullen zij de maximale huurprijs berekenen. Bovendien kun je een energielabel en een NEN 2580 rapport aanvragen. Het energielabel geeft aan hoe duurzaam het energieverbruik van jouw huis is. Tip: positieve energielabels trekken meer huurders aan.

Dus, wil jij nou echt graag de wereld doorkruisen door de woestijns in Afrika, de regenwouden in Brazilië en de gebergten in Azië, begin dan snel met sparen door een kamer/woning te verhuren.

Publicatiedatum: