Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Danique en compagnon Suzanne: 'De keukenmarkt is gigantisch.'

In 2 jaar tijd omzet van twee miljoen euro

"Ik vroeg me af waarom het zó moeilijk was om die waanzinnige keukens van mijn Pinterest bord in Nederland te vinden. Toen ik eindelijk een meubelmaker vond die de keuken voor mij kon maken, sloeg ik achterover van de prijs. Dat moet toch anders kunnen", legt Danique Wiltink uit, die samen met haar compagnon Suzanne van der Pluijm het bedrijf Baboon oprichtte.



Ze ontwerpen droomkeukens door de binnenkasten van IKEA te combineren met hun eigen collectie keukenfronten, werkbladen en maatwerkoplossingen. 'Keukens hacken' noemen ze dat. Dit doen ze in een ontwerp studio in hartje Amsterdam. "Een keuken kopen moet een leuk en creatief proces zijn, niet frustrerend. Daarom doen wij dingen radicaal anders dan de traditionele keukenboeren", laten ze weten op de website.

Binnen twee jaar tijd draaien de onderneemsters een omzet van 2 miljoen euro op jaarbasis. "De keukenmarkt is gigantisch. Veel groter ook dan ik zelf ooit had verwacht. Alleen in Nederland al gaat er 6,4 miljard euro in om. Per jáár’, zegt Danique in een interview met Quote.

Meer informatie:
Baboon Studio
Eerste Egelantiersdwarsstraat 10
1015 RW Amsterdam
+31(0)20 8330 100
hello@baboon.amsterdam
www.baboon.amsterdam

Publicatiedatum: