Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moderne herlancering van iconische vloerlamp uit 1954

Atelier Artiforte introduceert Magneto lamp

Het verlichtingsmerk Atelier Artiforte heeft tijdens Design District in Rotterdam de ‘Magneto’ vloerlamp geherintroduceerd. De lamp werd al in 1954 ontworpen door Henk Fillekes en wordt nu, bijna 70 jaar later, opnieuw in productie genomen. De naam ‘Magneto’ is afgeleid van de innovatieve technologie waarbij de lampenkap moeiteloos in verschillende posities kan worden geplaatst om het licht te richten waar het nodig is. Dit geeft gebruikers de vrijheid om de verlichting aan te passen aan hun specifieke behoeften.



De vloerlamp is vanaf september verkrijgbaar in een ‘Matt Black’ en ‘Steel Grey’. Beide varianten zijn te zien in de Van Nelle Fabriek tijdens Design District van 24 t/m 26 mei. "De Magneto is een prachtig voorbeeld van Fillekes’ visionaire ontwerpvaardigheden en zijn vermogen om vorm en functie te combineren op een manier die zowel elegant als praktisch is. Het minimalistische ontwerp, geïnspireerd op de Bauhaus-beweging, straalt een tijdloze eenvoud uit die perfect past in elke moderne of klassieke interieurstijl", aldus Atelier Artiforte.



Atelier Artiforte heeft nauw samengewerkt met de erfgenamen van Henk Fillekes om ervoor te zorgen dat de nieuwe uitvoering van de Magneto vloerlamp trouw blijft aan het oorspronkelijke ontwerp. Voor deze nieuwe variant wordt gerbruik gemaakt van meer duurzame productiemethoden en materialen. Het resultaat is een iconisch design dat zowel verzamelaars als liefhebbers van eigentijds design zal aanspreken.

Meer informatie:
Atelier Artiforte
Industrieweg 15
NL 4104 AP  Culemborg
+31207009385
info@atelierartiforte.com
www.atelierartiforte.com

Publicatiedatum: