Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ongedwongen sfeer op de beursvloer in Houten

Dit zijn de winnaars van de Garden Preview Awards

De twaalfde editie van de tuinmeubelbeurs Garden Preview werd gisteren weer afgetrapt in Houten. Tal van tuinmeubel- en outdoorproducten leveranciers toonden hun nieuwste collecties aan het B2B publiek, waar inkopers in een ongedwongen sfeer een overzicht krijgen van het beste dat deze leveranciers uit de Benelux te bieden hebben. Ook werden er drie Awards uitgereikt door de vakkundige jury. 


Blik op de Design Experience Room waar (bijna) alle ingezonden modellen voor de awards tentoongesteld stonden. 


Dirk Vinken, beursorganisator van Dofas, spreekt het publiek toe tijdens de uitreiking van de drie awards. 

Design Award 2023
Aan het einde van de eerste beursdag werd de felbegeerde Design Award uitgereikt. Beursorganisator DOFAS (voorheen Branchevereniging B3) kent jaarlijks de Design Award toe aan een exposant met een verrassend tuinmeubelontwerp. 

Bezoekers van de beurs konden een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Deze ontwerpen staan tentoongesteld in de Design Experience Room gedurende de twee beursdagen. Stemmen kon alleen ter plaatse door het inleveren van een stemformulier. Alleen bezoekers op maandag 22 mei konden hun stem uitbrengen.

Het ontwerp met de meeste publieksstemmen telde voor 50% mee bij de bepaling van de uiteindelijk winnaar door een deskundige vakjury. De jury bestond dit jaar uit HMC docent Petra Lelie, Dofas beursorganisator Dirk Vinken en Marie-Elise Bruins Slot van Wonen360.

De criteria op de ingezonden modellen waren onder andere innovatief, materialengebruik, praktisch in gebruik, goed verkoopbaar, uitstraling, originaliteit en functionaliteit etc. 


Ontwerper van de Indi fauteuil, Klaas Schut, neemt de Design Award in ontvangst van Frits Wolf (4SO), die vorig jaar de prijs in ontvangst nam. Rechts de juryleden Petra Lelie en Marie-Elise Bruins Slot. 

De Design Award 2023 ging naar nieuwkomer DS Meubel, dat model Indi had ingezonden. Deze nieuwe outdoor-relaxfauteuil was compleet nieuw voor de outdoorbranche. Het model wordt in Nederland gemaakt en is verkrijgbaar in drie kleuren. Levertijd is drie weken en er zijn drie soorten gasveren mogelijk in verband met de tegendruk systeem. Ook hoort er een voetenklep in de fauteuil. Aan de achterkant is een afvoersysteem te zien, waar het water in wegloopt. Reden genoeg voor de jury om dit nieuwe model te bekronen met een design award, die ontvangst werd genomen door de ontwerper, Klaas Schut. 


Winnend model Indi van DS Meubel.

Nieuw: Innovation Award 
Dit jaar werd er ook voor het eerst de Innovation Award uitgereikt. Dit naar aanleiding van het toenemende aantal verzoeken of er tijdens de beurs meer aandacht besteed kon worden aan innovatie en dit een heel ander aspect is dan design en ontwerp. 


Het winnende BBQ model van CADAC. 

De Innovation Award 2023 werd uitgereikt aan CADAC, voor de elektrische Dometec BBQ. Het ontwerp ziet er al vernieuwend uit en geheel eigentijds voor anno 2023: mooie rondingen, vriendelijke uitstraling. Daarnaast kan het ook omgebouwd worden tot tafelmodel, door de poten er vanonder te halen. Tot slot wordt de temperatuurinstelling middels een duidelijk digitaal display weergegeven. Voor de jury reden genoeg om dit ontwerp te bekronen met een award.


Alan Politiek van CADAC (tweede van links), nam met gepaste trots de Innovation Award 2023 in ontvangst.

DOFAS Pluim 2023
De Dofas pluim werd dit jaar uitgereikt aan BuitenHof Tuinmeubelen. Dit bedrijf heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt: Gestart met een paar winkels in Brabant is het familiebedrijf uitgegroeid tot een keten van tuinmeubelwinkels in Nederland en BelgiĆ«. Het complete proces van trend spotting, ontwerp, productie, winkel, transport en service houdt men in eigen hand.   
Postmus-Tuinmeubelen en De Vlotten behoorden ook tot de genomineerden.


(Links) Marcel Hoogendoorn, nieuwe CEO BuitenHof Tuinmeubelen, neemt de Dofas Pluim 2023 in ontvangst van Frits Wolf (midden). Rechts Chris van Rijn van Postmus Tuinmeubelen, die ook genomineerd was voor de Dofas Pluim. 


Sfeerbeelden van de eerste beursdag te Houten.

De data voor de Garden Preview 2024 zijn nog niet bekend.

Meer informatie:
Garden Preview 
www.gardenpreview.eu