Textielbranche verwacht dit jaar bijna 25% minder te investeren

In 2023 verwachten producenten 15 procent meer te investeren dan in 2022. Echter zijn de verwachtingen binnen de textielindustrie heel anders. Ten opzichte van 2022 verwachten deze bedrijven 23,4% minder te investeren. Dit meldt het CBS op basis van de voorjaarsenquête investeringsverwachtingen onder bedrijven met 10 of meer werknemers in de industrie.

In de hout- en bouwmaterialenbranche verwachten ze op het gebied van investeringen niet veel verschil met vorig jaar (-0,1%). De transportindustrie gaat ervanuit dat de investeringen 1,6% lager liggen dan in 2022.Van het totale bedrag aan verwachte investeringen in 2023 wijzen industriële producenten 4 procent toe aan circulair produceren, waaronder het hergebruik van grondstoffen en afvalstoffen, en 8 procent aan energiebesparing. Hierbij kan gedacht worden aan isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen. Producenten geven aan dat zo’n 7 procent van de verwachte investeringen te maken heeft met vermindering van uitstoot.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.