Merk is paar jaar terug overgenomen door De Eekhoorn Dutch Furniture

De transformatie van Exotan: "Alles wordt rigoureus aangepakt"

Exotan, het merk voor outdoor meubelen maakt een grote transformatie door, alles wordt rigoureus aangepakt. Zo zal de collectie 2024 een grote vernieuwing laten zien. De logistiek is de afgelopen weken omgezet naar de magazijnen in Hoorn waardoor dropshipment mogelijk is. Ook op gebied van ICT zijn grote stappen gezet, klanten kunnen nu in de portal alle benodigde informatie vinden en downloaden.

Blik op de Borneo tuintafel. De combinatie van het robuuste hout en het stoere onderstel geeft de tuintafel een strakke uitstraling.

Exotan, het merk van firma Persoon BV, is enkele jaren geleden overgenomen door De Eekhoorn Dutch Furniture uit Hoorn. Dit bedrijf is bekend van de merken WOOOD, BePureHome en vtwonen. Er was behoefte om specialisme binnen te halen op gebied van outdoor. Door de aankoop van Exotan is De Eekhoorn in één klap ook een serieuze speler geworden op outdoor meubelen.

Alle activiteiten van Exotan zijn recent verhuisd van Maasdijk naar Hoorn. Met deze verhuizing is voor de voormalige eigenaar, Arthur Davidse, het moment gekomen om afscheid te nemen van de tuinmeubelbranche. Na ruim 25 jaren actief te zijn geweest kijkt hij terug op een mooie tijd. “We hebben met vele klanten en relaties mooie successen gevierd, nauw samengewerkt en unieke acties opgetuigd. Altijd met een tof persoonlijk contact en een plezierige klant-leverancier verhouding. Het merk is in goede handen bij het team van De Eekhoorn en is klaar voor de toekomst,” aldus Arthur, die zich gaat richten op een carrière buiten de tuinmeubelbranche.

Ook op gebied van het merkconcept gaan er zaken veranderen. “Het nieuwe Exotan wordt het toonbeeld van luxe design. De stijl van het merk straalt klasse uit. We willen het merk Exotan laten uitgroeien tot een van Europa’s meest bekende en gerenommeerde merken in luxe tuinmeubelen,” aldus Suzanne Neuvel, marketingmanager van De Eekhoorn Dutch Furniture.

Binnen de merken WOOOD en vtwonen is sinds dit jaar ook al een flinke collectie tuinmeubelen te vinden. Suzanne: “We willen binnen al onze merken een outdoor collectie brengen die past binnen het merk. Momenteel stromen de samples voor de collectie 2024 binnen en vanaf juli is het nieuwe Exotan te bewonderen in de showroom in Hoorn."

Meer informatie:
Exotan
www.exotan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.