Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 spelers geven insiders-blik op toekomst tapijt- en vloerenindustrie

2e editie Flanders Flooring Days start vandaag

Vandaag start de tweede editie van Flanders Flooring Days (FFD). Tijdens dit vierdaags event nodigen 10 toonaangevende bedrijven uit de tapijt- en vloerenindustrie de wereld uit voor een unieke blik achter de schermen. Van 22 tot 25 mei ontdekken bezoekers in een straal van amper 25 kilometer het productieproces, de innovaties en de toekomstplannen van enkele wereldautoriteiten uit deze industrie in onze regio.

De eerste editie van de Flanders Flooring Days in 2022 was erg succesvol en lokte honderden spelers uit de sector. De bezoekers ontdekten in een minimum van tijd een maximum aan innovaties. Het
succes maakt deze tweede editie vanzelfsprekend.



Alive and kicking

FFD gaat verder dan alleen een showcase van producten en innovaties. Het evenement toont ook de drive en ambitie van deze sector.
De bedrijven achter FFD zijn samen goed voor 17.000 jobs wereldwijd, hebben 300 openstaande vacatures en investeren de komende twee jaar meer dan 300 miljoen euro in hun bedrijven. Deze investeringen richten zich onder meer op energiebesparing, duurzame grondstoffen en opleiding.
- Zo investeert Unilin dit jaar 20 miljoen euro in een grotere productiecapaciteit voor Luxury Vinyl Tiles. Er komt onder andere een gloednieuwe lijn die veel minder energie verbruikt.
- Condor Group, één van de nieuwe partners van FFD, maakt gebruik van gerecycleerde plastics uit de oceaan, net zoals ook Associated Weavers doet. "Er is naast het directe voordeel van CO2-reductie ook een sociale impact van beach clean-ups in de lokale gemeenschappen", vertelt Jan Hoekman jr., directielid bij Condor Group.
- Daarnaast besteden de bedrijven ook veel aandacht aan opleidingen en de ontwikkeling van de medewerkers. Peter Desmet, CEO Mc Three: "We investeren in onze mensen en geven hen specifieke trainingen. Hierdoor krijgen zij ook de kans om door te groeien."


Vlnr: Erik Deporte - CEO | Associated Weavers, Wim Coppens - VP Flooring | Beaulieu International Group, Peter Desmet - CEO | Mc Three, James Neuling - Executive Director | Belysse, Ruben Desmet -
President Flooring Unilin, Jan Dossche - President | COREtec Floors International, Luc Claeys – CEO |OSTA, Vincent Vermoere – Directeur Vebe Floorcoverings (Condor Group) , Joe Lano - CEO | Lano Carpets.

Tradities komen samen
Op Flanders Flooring Days smelten twee tradities van deze regio samen: de diepgewortelde expertise en passie voor de tapijt- en vloerenindustrie en de Vlaamse gastvrijheid. “Het is alsof je iemand bij je thuis uitnodigt in plaats van op restaurant” vat Ruben Desmet van mede-initiatiefnemer Unilin het concept samen.
FFD is dus een soort vakbeurs, maar dan bij de bedrijven zelf. Want waar kan je beter alles ontdekken dan in hun flagship showrooms? En waar kan je zoveel expertise op een boogscheut van elkaar zien? Dat kan nergens beter dan in Vlaanderen.

Bezoeken kan met registratie via deze link. Na registratie contacteert de fabrikant de bezoeker om een concrete afspraak vast te leggen.

Meer informatie:
Flanders Flooring Days
www.flandersflooringdays.com 
info@flandersflooringdays.com

Publicatiedatum: