Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Vij5 product: OER Servies Eindhoven

Het Eindhovense merk Vij5 en ontwerpsters Lotte de Raadt & Kirstie van Noort introduceren samen een nieuw product in de Vij5 collectie genaamd 'OER Servies Eindhoven'.

Deze serviescollectie is gemaakt van porseleinklei gemengd met ijzerslib (oer) dat rechtstreeks wordt onttrokken van het waterproductiebedrijf in Eindhoven. IJzerslib is een natuurlijk restmateriaal dat vrijkomt tijdens het zuiveringsproces van ons kraanwater.

Haar lichtbeige tint met donkerbruine spikkels heeft dit servies te danken aan het ijzerslib dat als kleurpigment is toegevoegd aan het porselein. De buitenkant is ongeglazuurd waardoor het een zachte maar iets ruwere textuur heeft. Aan de binnenkant is een gladde beschermlaag van transparante glazuur aangebracht.

Het servies bestaat uit zes verschillende vormen die onderling te combineren zijn, vanzelfsprekend is het voedselveilig en kan het in de vaatwasser. Het materiaal dat is gebruikt om het porselein te kleuren staat voor een stukje bewustzijn. Het refereert naar een van de belangrijkste hulpbronnen van onze planeet; water.

Een preview van het OER Servies Eindhoven was te zien tijdens OBJECT Rotterdam 2023.

Meer informatie:
Vij5
www.Vij5.nl 

Lotte de Raadt
www.oerproject.nl 

Kirstie van Noort
www.kirstievannoort.com

Publicatiedatum: