Beddenbranche Marktmonitor 2023:

Consument zoekt het meest naar koudschuim

Uit de Beddenbranche Marktmonitor 2023 blijkt dat de consument het meest zoekt naar koudschuim matrassen. Daarnaast zijn ook de pocketvering en traagschuim matras populair.


Matrassen van Technogel bevatten ook koudschuim. FOTO TECHNOGEL

Naar welke specifieke soorten matrassen wordt er het meest gezocht qua type materiaal en type vering? Bij deze analyse is een aantal soorten matrassen onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen die de consument gebruikt bij het online zoeken naar informatie. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een soort matras is een optelsom van alle verschillende zoekwoord-combinaties waarin het soort matras als zoekterm voorkomt.


Gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten afgelopen vier jaar.

Het soort matras met het meeste zoekvolume is de koudschuim matras. In de afgelopen vier jaar werd er ruim 14.000 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “koudschuim” in de zoekopdracht in relatie tot matrassen. Pocketvering matrassen behaalden per maand gemiddeld ruim 10.000 zoekopdrachten, op de voet gevolgd door traagschuim matrassen.

De procentuele verdeling van de belangrijkste onderscheiden soorten matrassen ziet er als volgt uit.

Aandeel in het zoekvolume afgelopen vier jaar.

Ruim een derde deel van het zoekvolume met type matras aanduiding qua materiaal/vering heeft betrekking op koudschuim matrassen. Op de tweede plaats staat de pocketvering matras met een aandeel van 23,9 procent in het zoekvolume. Op drie staat de traagschuim matras, die 23,7 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt.

De Beddenbranche Marktmonitor geeft tevens een inkijkje in de ontwikkeling van de populariteit van de onderscheiden soorten matrassen over de afgelopen paar jaar. Daarnaast toont het onderzoeksrapport de verwachte ontwikkeling in het komende jaar op basis van intelligente extrapolatie van de big data.

Bron: Beddenbranche Marktmonitor 2023

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR  Almelo
0546 45 66 62
info@marktdata.nl
www.marktdata.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.