'Baanbrekende concepten en inspirerende live gesprekken op imm'

Interieurbeurs geeft impuls aan duurzame inrichting en innovatief design

Duurzaamheid, bescherming van hulpbronnen en de circulaire economie - onderwerpen die steeds belangrijker worden voor de interieurindustrie Steeds meer bedrijven erkennen de voordelen van een duurzame aanpak en passen deze toe bij de productie en het ontwerp van hun producten De imm Spring Edition van begin juni gaat niet alleen in op deze strategie met de door de exposanten gepresenteerde interieuroplossingen, maar ook met een gevarieerd evenementenprogramma.

De circulaire meubelindustrie in beeld tijdens de imm Spring Edition Summit
Wat betekent de circulaire economie voor uw bedrijf? Hoe circulair denkt de meubelindustrie? Meubels 4.0 en het circulaire huis - welke ontwikkelingen komen er op de branche af en wat brengt de interieurbranche op een duurzaam pad? Deze en andere belangrijke vragen zullen worden besproken door deskundigen uit de industrie, de politiek, de detail- en groothandel en de creatieve economie tijdens de imm Spring Edition Summit op 4 juni 2023, de eerste dag van de beurs, tussen 16.00 en 19.00 uur. Het congres, georganiseerd door de Duitse federale vereniging van meubel- en keukendetaillisten (BVDM) in samenwerking met de vereniging van de Duitse meubelindustrie (VDM), is gewijd aan de circulaire economie - een concept dat toekomstige processen in de industrie aanzienlijk zal beïnvloeden.

De line-up van de top van de imm Spring Edition omvat een reeks korte interventies, paneldiscussies en presentaties van beste praktijken. Tot de vooraanstaande sprekers op het congres behoren Christian Haeser, CEO van de Duitse detailhandelsvereniging voor huis- en kantoormeubelen (HWB); Jan Kurth, CEO van de Vereniging van de Duitse Meubelindustrie (VDM); Sonja Krieger, directeur van de Krieger Group; Gregor Zwingmann, directeur van Polster Aktuell, Dr. Maik Schlickel, duurzaamheidsmanager bij nobilia-Werke J. Stickling GmbH; Paul Jonas, medeoprichter en directeur van Revive; Lars Grieseholt, hoofd productmanagement bij Hettich, en Dr Christoph Epping, afdelingshoofd bij het Duitse ministerie voor milieu, natuurbehoud en nucleaire veiligheid.

Design voor decennia: tijdloze designklassiekers in Pure Galleries
De tentoonstelling Design for Decades in Pure Galleries in hal 11.2 toont een selectie tijdloze productontwerpen die staan voor duurzame duurzaamheid en voortgezet gebruik in het ethos van de circulaire economie. De ontwerpen, samengesteld door Dick Spierenburg, directeur van de imm Spring Edition, zijn al meer dan tien jaar op de markt en in die tijd hebben updates en redesigns hun eigentijdse uitstraling behouden. Op de tentoonstelling zijn ook recentere producten te zien die het potentieel hebben om echte klassiekers te worden. Te zien zijn ontwerpen van Brühl & Sippold, BW, COR, Durlet, Janua/Freifrau, JORI, Kettnaker, Leolux, Montis en Schönbuch.

Branchesterren in dialoog: de Architonic Live Talks met vooraanstaande denkers uit architectuur en design
Onmiddellijk voorafgaand aan de imm Spring Edition Summit vinden op de eerste en tweede beursdag om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur de Architonic Live Talks plaats in de Speakers' Corner in The Circle in Pure Galleries. Beursbezoekers krijgen de gelegenheid om bekende figuren uit de design- en architectuurwereld te ontmoeten en van gedachten te wisselen met insiders uit de branche. Tot de sprekers behoren Patrick Reymond, medeoprichter van atelier oï, dat een experimentele benadering van materiaal, vorm en typologie hanteert; Florian Kallus en Sebastian Schneider van de designstudio KASCHKASCH, die gespecialiseerd is in meubilair, lichtontwerp en art direction; Maxime d'Angeac, oprichter van de gelijknamige architectuur- en interieurdesignstudio die de klassieke stijl combineert met de hedendaagse, en Werner Aisslinger, oprichter van Studio Aisslinger, wiens werk gericht is op storytelling en verhalende architectuur.

Naast de live talks biedt de Speakers' Corner toegang tot de bar en lounge van The Circle gedurende de hele beurs, waardoor het de ideale plek is om standpunten en ideeën over de laatste ontwikkelingen in de sector uit te wisselen met nieuwe en gevestigde zakelijke contacten.

Naast de imm Spring Edition Summit en The Circle staan er voor de eenmalige speciale editie van imm cologne nog vele andere spannende evenementen op het programma, waaronder de Pure Galleries Vernissage en de Sundowner on the Piazza. Alle hoogtepunten van het evenement en gedetailleerde informatie over het programma vind je hier: events

Koelnmesse - Wereldwijde inspiratie voor wonen, contract en openbare ruimtes
Koelnmesse is 's werelds beste beursorganisator voor de gebieden Living, Contract en Public Spaces.
In het beurscentrum Keulen behoren naast imm cologne en interzum ook andere beursformules zoals LivingKitchen, ORGATEC, spoga+gafa, FSB en aquanale tot de internationaal bekende en gevestigde brancheontmoetingsplaatsen. Deze beurzen vertegenwoordigen het interieur- en designsegment, de toeleveringssectoren van de meubel- en interieurbouwindustrie, de keukenwereld, alle thema's voor de moderne werkwereld, garden lifestyle en openbare ruimte, sport- en vrijetijdsvoorzieningen en ook sauna, zwembad en ambiente.

Naast de evenementen in Keulen breidt Koelnmesse haar portfolio strategisch uit in belangrijke groeimarkten over de hele wereld, zoals met de succesvolle shows ORGATEC TOKYO in Japan, interzum bogota in Colombia en interzum guangzhou in China.

Meer informatie
IMM
www.imm-cologne.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.