Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zaakvoerder Jan Maes: 'Revor's circulaire matrassen tonen de weg naar duurzaam slapen'

Revor, Belgische fabrikant van bedden en matrassen, heeft zijn 100% circulaire matras voorgesteld op de Interzum beurs in Keulen. Een innovatie binnen de sector richting duurzaam en milieubewust produceren. “We werken intussen al meer dan twee jaar aan de ontwikkeling van de Circulaire matras en hebben gedurende deze periode inmiddels verschillende versies op de markt gebracht om aan de uiteenlopende wensen van de retailers en consumenten te voldoen,” vertelt zaakvoerder Jan Maes. De laatste en verbeterde versie van de matras werd voorgesteld op het Trend Forum van de Interzum beurs in Keulen terwijl de vorige versie eerder al de innovatie award kreeg op de Meubelbeurs van Brussel in 2021.
 


Partner Niaga
Revor werkt voor deze ontwikkeling samen met partner Niaga, die hen begeleidde in het volledige proces van circulair design en de gepatenteerde click-unclick adhesive aanlevert die essentieel is om de matras te kunnen produceren. De click-unclick adhesive van Niaga verliest zijn werking na opwarming, waardoor alle lagen van de matras eenvoudig van elkaar te scheiden zijn. Elke laag kan vervolgens apart gerecycleerd worden tot nieuwe, evenwaardige grondstoffen. Met de gerecycleerde grondstoffen wordt vervolgens een nieuwe matras gemaakt. Zo behouden grondstoffen hun complete waarde.
 
De matras is volledig opgebouwd uit slechts twee grondstoffen, metaal en polyester. Hiermee worden alle verschillende onderdelen van de matras vervaardigd. Van de volledige kern tot het kleinste detail in de matrashoes zoals bijvoorbeeld de ritssluiting.



Matras met paspoort
De circulaire matras is een matras met een paspoort. Op het label van de matras kan je een QR code terugvinden die doorverwijst naar het productpaspoort. Het paspoort biedt volledige transparantie in hoe de matras is samengesteld en van waar de verschillende grondstoffen komen. Het vertelt ook hoe je de matras kunt terugsturen aan het einde van zijn levensduur, wat uiteindelijk één van de belangrijkste stappen is bij een Circulair product.
 
Drie extra versies
Revor heeft naast de originele circulaire matras ook drie extra versies op de markt gebracht. Eén van de versies heeft een extra laag mini-pocketveren bovenop de circulaire kern, wat zorgt voor een verbeterde zoneverdeling en ondersteuning. Deze versie is net zoals de originele matras 100% circulair doordat de minipockets ook vervaardigd zijn uit polyester en metaal en dus volledig te recycleren zijn tot nieuwe pocketveren.
 


Latex en visco
Dan zijn er nog twee versies die gebruikmaken van de gekende en traditionele comfortlagen latex en visco. Deze versies worden afgewerkt met een comfort laag van 3cm latex of visco bovenop de circulaire kern. “Hierdoor zijn ze voor 80% circulair, aangezien visco en latex geen circulaire materialen zijn. Door deels met herkenbare materialen te werken in deze twee versies, wordt de drempel voor retailers en consumenten om te kiezen voor een circulair product verlaagd. Zo kunnen zij een eerste stap zetten naar een duurzame keuze en de uiteindelijke hoeveelheid afval aan het einde van de levensduur van een matras verminderen. Deze twee matrassen zijn qua comfort vergelijkbaar met de klassieke matras. Dit maakt de stap naar duurzaam slaapcomfort vertrouwder", aldus zaakvoerder Jan Maes.

Meer informatie:
Revor
Noordlaan 2
8520 Kuurne
+32 (0) 56 54 12 00
www.revor.be

Publicatiedatum: