FNV dreigt met nog meer acties

Hommeles bij verffabriek: staking van twee dagen

Het is echt hommeles bij verfproducent PPG Coatings. Na de staking die maandag (15 mei) is begonnen in Tiel werd gisteren het bedrijf in Uithoorn stilgelegd. De werknemers staken twee dagen.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: "Ik heb de directie gewaarschuwd. De medewerkers in het hele land zijn zo ontevreden met de magere loonsverhoging die PPG dit jaar aan hen wil geven dat ze massaal klaarstaan om actie te voeren. En die onvrede groeit alleen maar zolang het bedrijf niets beters met ons wil afspreken."Slechts 7% meer salaris
Waar de FNV een eenjarige cao eist (tot 1 januari 2024) waarin de lonen omhooggaan met 14,3% en voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels biedt de verfproducent slechts 7% meer salaris voor zijn mensen. De Vries: "Dat is gewoon niet realistisch, het is veel te weinig. Daar kunnen mensen hun boodschappen en rekeningen niet van betalen."

Op meer plekken in de startblokken
Bij welke fabrieken de medewerkers nog meer in de startblokken staan voor acties, wil de FNV nog niet kwijt. "Maar reken er maar op dat het er een heleboel zijn", zegt De Vries.

17,7 miljard dollar
In de fabriek in Uithoorn werken zo’n vijftig mensen, in Nederland in totaal 1.100. Zij maken vooral industriële lakken en verven voor huizen. PPG Coatings Nederland BV is onderdeel van het wereldwijde concern PPG Industries, vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.