Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CEO: ''Kostendekkend produceren is op de huidige basis onmogelijk''

Eén van Duitslands oudste bankenfabrikanten vraagt faillissement aan

Slecht nieuws uit de Duitse regio Opper-Franken. Naar nu pas bekend is geworden heeft de Duitse bankenfabrikant W.Schillig Polstermöbelwerke op 12 mei jl. haar faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Coburg. De bedrijfsvoering gaat volgens het bedrijf 'gewoon' door. Het bedrijf werd opgericht in 1949 en is hierdoor naar eigen zeggen een van de oudste (meubel)fabrikanten van Duitsland.


Modell | Bezug: 15510 grace T88/97, Z62/99 van W.Schillig.

“De beslissing om met het bedrijf in zelfbeheer te gaan, was voor ons zowel persoonlijk als professioneel enorm moeilijk, maar helaas een noodzakelijke maatregel. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten en strijden voor de toekomst van het bedrijf. Helaas zijn de economische en sociale randvoorwaarden enorm veranderd. Kostendekkend produceren is op de huidige basis niet meer mogelijk. Ons doel is om W. Schillig ondanks alle crises toekomstbestendig te maken. Nu moeten we ons bedrijf aanpassen aan de huidige omstandigheden en consequent het pad van herstructurering volgen dat noodzakelijk werd in het licht van de crises van de afgelopen drie jaar. We zijn ervan overtuigd dat we sterker uit dit proces zullen komen en gestoffeerde meubels van hoge kwaliteit zullen blijven produceren die onze klanten waarderen en waar ze van houden”, zegt CEO Erik Stammberger in een artikel op de Duitse site Moebelkultur. 

De operationele activiteiten van Willi Schillig Polstermöbelwerke zullen tijdens de procedure dan doorgaan. De 230 medewerkers op de locatie Frohnlach zijn al geïnformeerd over de huidige situatie. Lonen en salarissen worden eind juli vervangen door het faillissementsgeld. Daarna zullen er waarschijnlijk ontslagen vallen. Het bedrijf benadrukt dat het zal blijven produceren en zijn leveringsverplichtingen aan klanten zal blijven nakomen. Het doel is om tegen het einde van de herfst de balans van het bedrijf te herstructureren door middel van een insolventieplan en het concurrentievermogen op lange termijn veilig te stellen. "In de toekomst zullen we ons assortiment nog verder actualiseren, processen stroomlijnen en helaas ook personeelsaanpassingen moeten doorvoeren op de locatie in Frohnlach", legt Erik Stammberger uit.

Bron: Moebelkultur

Publicatiedatum: