Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FNV: ‘De lonen moeten structureel omhooggaan met 14,3%’

Verffabriek wordt stap voor stap platgelegd

Hij staat eigenlijk nooit stil. Maar daar is sinds maandag 6.00 uur verandering in gebracht. Sinds gisterochtend hebben de werknemers van PPG Coatings de verffabriek in Tiel stapje voor stapje de boel plat gelegd: een driedaagse staking voor een fatsoenlijke loonsverhoging. Dat laat het FNV weten.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: "Omdat dit een zogeheten volcontinu-fabriek is, die altijd aan staat, kunnen we niet in één keer de machines uitzetten, dat is niet veilig. Daarom bouwen de mensen het werk langzaam af tot de fabriek helemaal is leeg gedraaid. Wij verwachten dat de boel dan na een uur of zestien volledig stil ligt", liet hij maandag weten.

Eerste staking van meerdere
Het is de eerste staking van meerdere bij de grootste verfproducent in Nederland. De Vries: "Ja, andere fabrieken zullen wel volgen, er is een grote actiebereidheid onder de werknemers. En dat is niet zo gek ook, want de mensen voelen zich totaal niet serieus genomen door het bod van 7% meer salaris van de directie."

14,3% salaris erbij
De FNV eist een eenjarige cao met een looptijd tot 1 januari 2024. De lonen moeten structureel omhooggaan met 14,3% en voortaan meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie). Verder onder andere een reiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer.

Omzet van 17,7 miljard
In de fabriek in Tiel werken zo’n vijftig mensen. PPG Coatings Nederland BV is onderdeel van het wereldwijde concern PPG Industries, vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar. In Nederland werken in totaal 1.000 mensen bij het bedrijf. Zij maken vooral industriële lakken en verven voor huizen.

Bron: FNV

Publicatiedatum: