Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lowie Vanhoutte (23) en Guillaume Mélis (25) van Knuss:

'We staan open voor samenwerkingen met designmerken'

Wat ontstond vanuit een schoolopdracht is inmiddels een volwaardig meubelbedrijf geworden. Lowie Vanhoutte (23) en Guillaume Mélis (25) zochten een vervanging voor gasverwarmers die verboden worden in Europa. De oplossing? Een verwarmingselement in de zetel zelf. Zo ontstond het meubelmerk Knuss.

De twee jonge Vlaamse ondernemers gingen op zoek naar een fabrikant die met hen samen wilde werken. Roolf Living bleek de geschikte partner te zijn. "Ze waren direct erg enthousiast", vertelt Lowie, die laatst nog de Gentrepreneur Award in ontvangst mocht nemen. "We hebben met hen 's werelds eerste verwarmde poef ontwikkeld. Een combinatie van Belgisch design en Europese technologie."


Lowie Vanhoutte en Guillaume Mélis, oprichters van Knuss.

Nieuwe samenwerkingen
Over enkele maanden is Lowie klaar met studeren en zal zich dan volledig op Knuss gaan storten, net zoals Guillaume momenteel al doet. De pijlen zijn gericht op andere designmerken. "Er is veel vraag vanuit fabrikanten naar onze producten. Zowel voor indoor als outdoor gebruik. We gaan op zoek naar geschikte nieuwe partners die zich richten op het hogere segment. Luxe en comfort moeten centraal staan." Het verwarmingselement van Knuss is gemakkelijk te personaliseren, waardoor nieuwe samenwerkingen een kwestie van tijd is.



Oplossing voor horecaondernemer 
Anderzijds ligt de focus op de horecaondernemer. Het aanschaffen van Knuss-producten kan namelijk heel wat geld schelen legt Lowie uit. "Er kan zo'n 90 tot 95% aan gasverbruik bespaard worden. De aanschaf van de zetels is een investering, maar volgens onze berekeningen heb je het bedrag er binnen 1,5 jaar al uit." Een gasverwarmer verbruikt namelijk tot 14.000 Watt per uur, het Knuss-systeem verbruikt 10 tot 30 Watt per persoon.

Tevens is het gebruik van Knuss een milieuvriendelijke keuze. "Bij de stoelverwarming gaat er geen warmte verloren en er is weinig tot geen CO2-uitstoot." De technologie werkt op een batterij die acht uur warmte geeft en in drie uur opgeladen is. De temperatuur heeft twee standen: 45 graden en 52 graden.



En nu...?
Over een tijdje zal het assortiment uitgebreid worden. Het blijft namelijk niet bij poefs. Verwarmde dekentjes en kussens zullen in de nabije toekomst gelanceerd worden. Maar eerst zal Lowie zich volledig focussen op het behalen van zijn studie. Daarna willen hij en zijn compagnon de volgende stappen gaan zetten met hun eigen bedrijf. "Het is erg mooi dat we mogen doen wat we graag doen", besluit Lowie.



Meer informatie:
KNUSS
Nelson Mandelaplein 2
8500 Kortrijk
info@knuss.eu
www.knuss.eu