''Alleen als de kopers héél aardig zijn''

Stadspaleis met 28 kamers in hartje Rotterdam in de verkoop

In hartje Rotterdam komt een wel heel bijzonder pand te koop. Een met twee torentjes en 28 kamers, nu nog in bezit van jonkheer Theo Sandberg en zijn vrouw Maria. Het pand staat te koop bij Baljon Makelaars voor 7.990.000 euro. 

Met de Kunsthal schuin achter zich werpt men zijn blik op de gigantische beuk die als een poortwachter waakt over het Koningin Emmaplein. Zijn takken zijn als sierlijke tentakels, zijn blad glanzend en dieprood en in de herfst van het mooiste oranje. Een balk zonlicht valt naar beneden, streelt Berlages siervaas die de meester rond 1915 vervaardigde, en doet de bloemen die rondom de voet zijn geplant opleven in felle kleuren. Zo valt te lezen op de site van de makelaar.


Foto: Baljon Makelaars. 

Zoals alles in het leven is het vinden van de goede balans tussen actie en rust belangrijk. Na een ochtend in de tuin te hebben gewerkt, vlijt men zich neer bij een van de marmeren schouwen en maakt een vuurtje. Ontspannen na gedane arbeid een boek pakken of naar buiten kijken, de vogels horen fluiten door een geopende tuindeur. De bomen en de lucht weerspiegelen in de glanzende klep van de zwarte vleugel. Deze huizen zijn bestemd voor mensen die opmerkzaam zijn, mensen met oog voor detail. Nog sterker, het detail is vaak de hoofdzaak in een omgeving als deze. Alleen al de witte veranda die zich aan de achterkant over de gehele breedte strekt is een kunstwerk dat met zoveel oog en geduld is gemaakt dat hiervoor slechts één woord van toepassing is: zorgzaamheid. Waar men van houdt daar draagt men zorg voor.

De twee huizen zijn te bestijgen via trappenhuizen die omhoog krullen, enkel onderbroken door verdiepingen die worden ingeluid door zuilen en balustrades waarbij de kastanje rode trapleuning opgaat in virtuoos houtsnijwerk aan het hoofd van iedere trap. Wanneer men aan de zuidzijde naar buiten kijkt ziet men in de ochtend de zon van links komen. De bomen leggen, zo rank als luciferhoutjes, schaduwen over de tuin die begroeid is met bloemen, gras en struiken. Hier en daar staat een wit bankje, wat siervazen en een bloemkelkvormig stenen fonteintje. Naar de middag toe schuift het licht steeds meer op, om vervolgens in de avond vanaf de rechterkant de bomen en de gebouwen aan de Parklaan in goud te baden. Een laatste toegift voordat zij, de zon, gaat rusten, en morgen, inmiddels onder de tweeling uitgedraaid, weer tevoorschijn komt.

De jonkheer is al op leeftijd en verhuist met zijn partner naar een kleinere woning in de buurt van het paleisje. De voormalig advoaat is wel kritisch over de kopers, zegt hij tegen het AD. '',Nee, ik wil niet dat het stucwerk verdwijnt, dat de deuren worden betimmerd of de plafonds worden verlaagd. Op het plein zijn twee huizen op deze wijze verbouwd en dat is tranentrekkend. Kopers die het willen vertimmeren, kunnen zich de energie besparen.’’

Lees hier het complete artikel bij AD. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.