Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens Euroluce in Milaan

Italamp presenteerde nieuwe visie op licht, dankzij speciaal project

Italamp was de hoofdrolspeler van Euroluce 2023 met een rijk boeket nieuwe producten en een nieuwe visie op licht, dankzij het project "The Crackle of Light", dat bezoekers een zintuiglijke ervaring gaf door middel van beelden en geluiden eigen aan het glasachtige materiaal en zijn fascinerende Genesis.
Lateraal denken en innovatie zijn de uitgangspunten die de ontwerpers hebben geleid bij het ontwerpen van de nieuwe collecties, wat eens te meer bewijst dat ze licht op een ongebruikelijke manier kunnen interpreteren.

Twee van de ontwerpen die te zien waren bij Italamp waren Aurora en Nube.


Links Aurora met rechts Nube.

Aurora, by design Virginia Cei 
Een eclectische, kleurrijke en speelse collectie. Aurora wordt gekenmerkt door een innovatieve taal, die puurheid en minimalisme, maar toch excentrieke vormen definieert.
De naamgeving verwijst naar het licht dat de lucht net voor zonsopgang overneemt, vooruitlopend op het concept van het project, dat gebaseerd is op de balans tussen licht en schaduw, magie die voortkomt uit de perfecte dialoog tussen de geometrische vormen van de bol en het halfrond .
De afwerkingen herinneren aan de kleuren van de vroege Italiaanse industrie en de lamp, gemaakt van metaal, is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren (Antique White,Yellow Sunrise, Baby Blue, Baby Pink en Cappuccino) en de diffusor in wit.
Verkrijgbaar in elke versie, omvat het vloer-, tafel-, plafond-, ophang- en wandoplossingen.

Nube, designed by Defne Koz
De Nube vangt op bijna magische wijze de verschuivende balans van afgeronde vormen. Als wolken die door de lucht dwarrelen, als zeepbellen die tot leven komen, is zijn compositorisch vermogen krachtig en haalt het inspiratie uit verschillende tradities en artistieke vaardigheden: de buitenkant in Murano-glas en de binnenkant in handgesneden kristal: twee technieken die een dialoog aangaan voor een uniek resultaat.
De drie magische en supertransparante kleuren: blauw avio, zalmroze en fumè - komen uit een nieuw ontwikkeld palet van Murano-glas, terwijl de strepen op de kristallen binnenbuis opvallende brekingen creëren.
Het metalen frame heeft een ijzergrijze afwerking.

Meer informatie:
Italamp
www.italamp.com 

Publicatiedatum: